Meciuri de foc cu Ungaria și Norvegia la Campionatul European


Duminică, 8 august, în ultimul joc din cadrul Grupei D a Campionatului European Under 17 de handbal feminin (ce se desfășoară în Muntenegru), România s-a impus lejer în fața Cehiei, scor final 36-27. Româncele au condus autoritar disputa în compania ultimei clasate din Grupa D și «rezolvaseră» întâlnirea încă de la pauză, atunci când aveau un avans de 12 goluri diferență (scor 24-12).
În urma celor trei victorii (cu Franța, Germania și Cehia), România a câștigat la pas Grupa D, având 6 puncte (maximul posibil) și s-a calificat în faza grupelor principale. Locul secund a fost ocupat de Germania (4 puncte), care de asemenea s-a calificat în grupele principale. Franța (2 puncte) și Cehia (0 puncte) vor merge în grupele intermediare, acolo unde se vor lupta pentru o poziție cât mai bună în clasamentul echipelor de pe locurile 9-16.

Urmează jocuri dificile cu Ungaria și Norvegia

Pentru tricolorele mici greul însă de abia acum începe. Handbalistele sunt calificate în faza grupele principale, între cele mai valoroase opt echipe ale Europei la această categorie de vârstă, dar le așteaptă două partide foarte dificile contra a două naționale care și-au propus obținerea de medalii la acest turneu. Marți, 10 august, cu începere de la ora 21.00, România va întâlni Ungaria în Sala Bemax din Podgorica. Miercuri, 11 august, de la aceeași oră, româncele vor înfrunta Norvegia, tot în Sala Bemax. România și Ungaria pornesc cu două puncte în faza aceasta a competiției, după victoriile pe care le-au obținut în prima fază a grupelor contra echipelor alături de care s-au calificat mai departe. România a învins Germania (scor 27-24), iar Ungaria a învins Norvegia (scor 27-15).
România și Ungaria sunt favorite pentru a obține primele două poziții în această grupă principal și a se califica în semifinalele competiției. Fiecare dintre cele două naționale are nevoie, în principiu, doar de câte o victorie pentru a obține «biletele» spre careul de ași al competiției.
Semifinalele Campionatului European din Muntenegru sunt programate vineri, 13 august, iar cele două finale (mare și mică) se vor disputa duminică, 15 august.
Sursă foto: FRH