Fotbaliştii de la CSM se vor reuni luni


• întâlnirea elevilor lui Alexandru Pelici va avea loc la Stadionul „Municipal”

Aflaţi la finalul unei vacanţe de iarnă destul de scurtă, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea îşi pregătesc ghetele pentru primele antrenamente din 2015. Fără prea multe schimbări în ceea ce priveşte componenţa lotului de jucători, numărul celor plecaţi depăşindu-l clar pe al noilor veniţi, elevii lui Alexandru Pelici sunt aşteptaţi la reunire. Primul eveniment din calendarul pe anul în care am intrat este programat luni, 12 ianuarie, la orele prânzului, la stadionul din Parcul Zăvoi. Oficialii din staff-ul tehnic se aşteaptă ca la primele antrenamente să fie prezenţi cel puţin 15 jucători. Faţă de lotul cu care CSM a încheiat turul de campionat, este sigură absenţa a patru fotbalişti. Ne referim aici la Marius Briceag (transferat la CS Universitatea Craiova), Cosmin Neagu (şi-a reziliat contractul), Andreas Calcan (i-a expirat perioada de împrumut la CSM şi s-a întors la Universitatea Cluj) şi Bela Fejer (i-a expirat perioada de împrumut şi a revenit la ASA Târgu Mureş). De asemenea, nu este exclus ca până luni să mai fie „oficializate” şi alte despărţiri de jucători. În plus, numărul celor prezenţi la reunire va fi redus şi din cauza faptului că unii dintre stranierii lotului au primit permisiunea de a-şi prelungi vacanţa cu câteva zile.

Cantonament… la propriul stadion

Insolvenţa în care se află echipa râmniceană şi problemele de natură financiară au determinat conducerea clubului să renunţe la obişnuitele cantonamente externe sau montane. Astfel, municipalii îşi vor efectua pregătirea fizică din această pauză competiţională la propria bază. În plus, pentru economisirea unor sume şi mai importante de bani, jucătorii vor avea salariile reduse cu 25% până în luna iunie. Totuşi, trebuie spus că această ultimă măsură a venit ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate în prima parte a campionatului. Cu numai cinci etape înaintea finalului sezonului regulat al Seriei Vest, CSM ocupă doar un modest loc şapte, în afara poziţiilor care permit accesul în play-off.

Dublă amicală cu Slatina

Un singur amănunt a rămas însă neschimbat faţă de ultimii ani în ceea ce priveşte pregătirea echipei noastre în pauzele competiţionale. FC Olt Slatina, echipă colegă şi rivală a Vâlcii pentru calificarea în play-off, ne este din nou parteneră în jocurile amicale. Astfel, jucătorii din judeţul vecin vor fi cei dintâi în faţa cărora municipalii îşi vor încerca forţele în anul 2015. Asta deşi nu mai departe de vara trecută, partidele de verificare disputate în compania slătinenilor s-au încheiat cu destul de mulţi nervi. Oficialii de la CS Municipal au trecut însă peste aceste amănunte „de culise” şi au fost de acord cu două jocuri de pregătire în compania oltenilor. Deşi nu este totul „bătut în cuie”, se pare că minim unul dintre jocurile de la începutul lunii februarie va avea loc pe stadionul din Parcul Zăvoi. Asta, desigur, dacă şi vremea va permite.