Fotbal, Liga a II-a: jucătorii de la CSM vor avea o vacanţă scurtă


• peste numai zece zile, aceştia vor reveni la antrenamente

 

După ultima etapă din play-off-ul Seriei Vest a ligii secunde de fotbal, CS Municipal Râmnicu Vâlcea a încheiat campionatul pe locul al treilea. În pofida faptului că, din punct de vedere sportiv, elevii lui Erik Lincar au ratat promovarea în Liga I, problemele de licenţiere pe care CS Universitatea le are conferă speranţe oficialilor clubului din Parcul Zăvoi. Aceştia mai cred în posibilitatea echipei vâlcene de a promova, în urma unei decizii favorabile venite din partea Federaţiei Române de Fotbal în urma contestaţiei depuse sau, dacă va fi cazul, chiar după o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv din Elveţia. Iar dacă verdictul Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal încă nu a a sosit, forul de la Bucureşti amânând parcă la nesfârşit decizia finală, iată că vâlcenii au început deja să se pregătească pentru o participare în Liga I. Vacanţa pe care au primit-o jucătorii este foarte scurtă, de numai două săptămâni, specifică grupărilor din primul eşalon.

Astfel, conform deciziei oficialilor din Zăvoi, reunirea lotului de jucători urmează să se producă în data de 23 iunie. Vacanţa nu este însă una tocmai liniştită pentru jucători, ei aşteptând cu sufletul la gură decizia comisiei de disciplină a FRF care ar trebui să vină miercuri, 18 iunie. Aceasta a fost amânată de mai multe ori de către Comisia de Disciplină a forului de la Bucureşti. Aşa cum aţi avut ocazia de a afla din numere anterioare ale cotidianului nostru, oficialii echipelor CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa contestă dreptul Universităţii Craiova de participare în Liga I, legându-se de prevederile articolului 54 din Statutul FRF. Acesta prevede că orice echipă care promovează în Liga I  trebuie să aibă minim trei ani din mo­mentul în care s-a afiliat. Iar cum echipa din Bănie a fost înfiinţată anul trecut de către primăriţa Lia Olguţa Vasilescu, ar trebui să fie cât se poate de clară de­ci­zia în controversatul caz „CraiOlguţa”. Nici echipa din Bănie nu stă însă degeaba. Sub comanda noului antrenor Jerry Gane, juveţii din Bănie vor relua cât de curând pregătirile, aproape si­multan cu fotbaliştii de la CS Municipal.

Până una-alta, clarificarea situaţiei în privinţa obţinerii licenţei de către Universitatea Craiova fiind în gândurile tuturor, antrenorul Erik Lincar a declarat că îşi doreşte ca la Vâlcea să ajungă fotbalişti valoroşi, indiferent de eşalonul în care va evolua echipa din vară. Pe lista de transferuri se află mai mulţi jucători cunoscuţi la nivel naţional, principalul vizat fiind Enache Câju. Astfel, dacă această „mutare” s-ar concretiza, ar fi cea de-a patra din acest sezon, după plecările lui Tănasă, Todea şi Danilo.

 

Clasament Final Play-off Seria Vest

 

Nume echipăMVEÎGol.P

1.CS U. Craiova20114530-1937p

2.ASA Târgu Mureş20104625-1434p

3.CSM Rm. Vâlcea2086621-1930p

4.Metalul Reşiţa2075820-2326p

5.Gloria Bistriţa2066821-2724p

6.FC Olt Slatina20431310-2515p

*echipele de pe primele două poziţii au promovat în Liga I