Fotbal, Liga a II-a: CS Municipal şi Metalul Reşiţa se întâlnesc în derby-ul orgoliilor


• pentru vâlceni, partida de mâine este ultima reprezentaţie din acest an în faţa suporterilor

Deşi a trecut aproape un an şi jumătate de la momentul în care oamenii de afaceri Dan Niţu şi Cătălin Rufă au realizat ineditul schimb de echipe între Damila Măciuca şi CSM Râmnicu Vâlcea, o oarecare rivalitate între conducătorii celor două cluburi încă se mai simte. Asta şi pentru că, lunile trecute, Finanţele Publice vâlcene au descoperit noi datorii ce datează de pe vremea în care Rufă şi echipa sa se aflau în Zăvoi. Datorii care, din păcate, au trimis actuala grupare patronată de fratele senatorului Dan Niţu în insolvenţă şi au zădărnicit practic planurile de promovare ale oficialilor râmniceni.
Sub aceste auspicii se va desfăşura partida de mâine, programată cu începere de la ora 11.00, pe stadionul din Parcul Zăvoi. Metalul Reşiţa vine la Vâlcea cu gândul de a obţine măcar un punct şi de a-şi consolida poziţia în partea superioară a clasamentului. În acest moment, gruparea din Valea Domanului ocupă poziţia a treia în Seria Vest, având 25 de puncte acumulate. Chiar dacă a fost pentru mai multe etape liderul întrecerii, clubul cărăşean s-a îndepărtat la patru puncte de actualul lider, ACS Poli Timişoara, reducându-şi semnificativ şansele de promovare în Liga I. De partea cealaltă, oficialii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea îşi propun să obţină maximul de puncte în faţa rivalilor din Reşiţa. Municipalii vin după o remiză nesperată consemnată runda trecută pe terenul celei mai puternice echipe a seriei, Poli Timişoara (scor 0-0). Aşa cum declara şi tehnicianul vâlcenilor, Alexandru Pelici, pentru a deveni cu adevărat valoros, punctul mare câştigat la Timişoara trebuie completat cu alte trei din jocul cu Metalul. Care va fi deznodământul întâlnirii dintre formaţiile conduse de tehnicienii Alexandru Pelici şi Daniel Opriţa rămâne să descoperim sâmbătă, în jurul prânzului. Tot ce mai putem spune în momentul de faţă este că partida la care facem referire se dispută în cadrul etapei a XV-a din Seria Vest a ligii secunde. De asemenea, jocul cu Metalul Reşiţa este ultimul din acest an calendaristic pe care jucătorii de la CS Municipal îl vor disputa în faţa proprilor suporteri.

Pelici & Co. încheie 2014 la Oradea

În etapa a XVI-a, ultima programată în acest an calendaristic, municipalii vor evolua pe terenul orădenilor de la FC Bihor. Partida este programată chiar de Moş Nicolae, pe 6 decembrie, iar elevii lui Alexandru Pelici nu îşi pot dori decât un frumos cadou la finalul acelui joc, câştigarea celor trei puncte. Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, întrecerea ligii secunde se va relua în luna martie. CS Municipal va debuta în 2015 cu un meci pe teren propriu, în compania sătmărenilor de la Olimpia.

Programul etapei a XV-a

Astăzi, ora 14.00
CS Mioveni – FC Bihor Oradea
Mâine, ora 11.00
CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reşiţa
Şoimii Pâncota – Olimpia Satu Mare
Fortuna P. Câmpina – FC Olt Slatina
FC Caransebeş – ACS Poli Timişoara
Unirea Târlungeni va sta
Clasament Seria Vest: ACS Poli Timişoara 29p, Fortuna Poiana Câmpina 25p, Metalul Reşiţa 25p, CS Mioveni 21p, Unirea Târlungeni 19p, CSM Râmnicu Vâlcea 16p, FC Olt Slatina 15p, Olimpia Satu Mare 14p, Şoimii Pâncota 9p, FC Bihor Oradea 8p şi FC Caransebeş 6p.
*primele şase echipe se califică în play-off