Flacăra Horezu – CS Şirineasa 3-2: Regina şi-a păstrat coroana!


• echipa din Horezu a cucerit, pentru al doilea sezon consecutiv, titlul de campioană a Ligii a IV-a de fotbal
Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea a găzduit, miercuri după-amiaza, finala Ligii a IV-a de fotbal. Pentru titlul de campioană a judeţului nostru s-au luptat echipele recunoscute unanim în Vâlcea drept cele mai puternice în acest sezon: Flacăra Horezu şi CS Şirineasa. Meciul a avut de toate, vremea bună ţinând cu cei aproximativ 2.000 de spectatori care au venit în tribunele arenei râmnicene. Jocul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor suporterilor, fiecare dintre cele două echipe fiind însoţită de galerii, la centru s-a aflat carismaticul, contestatul şi apreciatul totodată Alexandru Tudor, iar numărul mare de goluri, unele foarte spectaculoase, au adus „sarea şi piperul fotbalului”.

Prima repriză tacticizată nu prevestea „urganul” de după pauză

Destul de prudenţi şi nedorind să rişte ceva, jucătorii celor două grupări au început destul de economicos disputa. Prima repriză a fost mai săracă în faze periculoase, CS Şirineasa dominând uşor debutul întâlnirii. Sorţii au fost însă de partea horezenilor în ultimele secunde ale primei reprize. Era minutul 45 când Răzvan Milosteanu a reuşit să deschidă scorul la capătul unei acţiuni ofensive de toată frumuseţea. După revenirea de la vestiare, cei 22 de actori din „dreptunghiul verde” au lăsat garda jos, jocul dinamitându-se pur şi simplu. Tot Horezu a dat prima lovitura şi în repriza secundă, Gabriel Stănică înscriind pentru 2-0, în minutul 47. Şirineasa a revenit în „cărţi” pentru cucerirea trofeului odată cu lobul spectaculos reuşit, de la limita careului mare, de Bogdan „Boabă” Preda. În preajma minutului 70, la o fază destul de controversată, când oficialii şi jucătorii de la CS Şirineasa au cerut fault în atac, horezenii au înscris cel de-al treilea gol. Alexandru Tudor a lăsat jocul să continue chiar dacă un jucător de la Şirineasa a căzut după ce s-a lovit în urma unei sărituri la cap alături de un adversar, iar acelaşi Gabriel Stănică a punctat din nou pentru Horezu. Şi Bogdan Preda a reuşit dubla pentru echipa sa, aproape de minutul 90. Speranţele celor din Şirineasa au renăscut din nou după marcarea golului, cele şase minute pe care centralul Tudor le-a acordat alimentând încrederea trupei pregătite de Lucian Giurcă în tentativa de restabilire a egalităţii. Nu a fost să fie, Flacăra reuşind să reziste eroic pe finalul întâlnirii chiar dacă CS Şirineasa a forţat din toate puterile.
Finala Ligii a IV-a s-a încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea celor de la Flacăra, gruparea din Horezu păstrându-şi trofeul de campioană adjudecat anul trecut, pe atunci într-o finală cu Posada Perişani. Odată cu acest succes, Flacăra a reuşit eventul pentru al doilea sezon consecutiv! Echipa pregătită de antrenorul Vasile Ilinca a triumfat şi în finala fazei judeţene a Cupei României, într-un meci disputat în luna mai, pe stadionul din comuna Valea Mare, tot în faţa celor de la CS Şirineasa. Cele două trofee cucerite pe plan judeţean permit echipei din oraşul păstorit de liberalul Ilie Fârtat să participe în primul tur naţional al Cupei României, dar mai ales la „barajul” pentru promovarea în Liga a III-a.