„Fii informat” și „Mesajul meu antidrog” și-au desemnat câștigătorii


În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, două proiecte derulate de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea au avut în prim plan tinerii. În parteneriat cu Societatea Națională Crucea Roșie, condusă de Ionuț Cherăscu, DJST Vâlcea a desfășurat a III-a ediție a proiectului „Fii informat”. Prin intermediul acestei campanii de informare au fost instruiți peste 2.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, în acordarea de prim ajutor premedical. În urma acestei informări, tinerii au aflat detaliile acordării primului ajutor în caz de accidentare și dezastre. Consilierii DJST Vâlcea împreună cu reprezentanții Crucea Roșie au derulat sesiuni de informare în 20 licee din județul Vâlcea.
Cel de-al doilea proiect, „Mesajul meu antidrog”, se află la prima ediție și a fost desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, reprezentată de inspector George Popa, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, reprezentată prin comisar Ionuț Pîslaru și Centrul de Prevenire a Accidentelor Rutiere și de Muncă, prin Bogdan Țigaret. Prin această campanie, împreună cu partenerii, DJST Vâlcea a informat cei 2.000 de tineri din județ despre efectele negative ale consumului de alcool, tutun și alte substanțe nocive. La finalul acestei campanii, 10 echipe selectate din rândul tinerilor au participat la un concurs de filmulețe cu titlul – „Mesajul meu antidrog”. DJST și partenerii au desemnat câștigătorii. Pentru „Mesajul meu antidrog”, situația e următoarea: Locul I – Teo­dora Jianu de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Locul II – Alexandra Ionică de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”, Locul III – Alin Gheorghe Nedea de la Liceul „George Țărnea” Băbeni.
Pentru Montaj: Locul I – Alexandra Ionică de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”, Locul II – Daria Anoiaca tot de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” și Locul III – Rebeca Enăcache de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”.
Mai amintim faptul că datele ne-au fost furnizate de către Bogdan Marinescu, director DJST Vâlcea.