Festivitate de absolvire la „Panait Donici”


La finele săptămânii trecute, pe platoul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a cursului de formare pe filiera indirectă a subofițerilor în activitate – arma geniu, promoția „General Ioan Emanoil Florescu”.
Festivitatea a reprezentat, fără îndoială, un eveniment important din viața și din cariera militară a noilor absolvenți, însă actualul context al crizei generate de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2, nu a făcut posibilă organizarea unei ceremonii de absolvire la care să participe familiile și prietenii tinerilor subofițeri geniști.
„Comanda Centrului de Perfecționare Geniu și EOD «Panait Donici» apreciază eforturile întreprinse atât de instructorii militari, care au acționat cu pasiune și dăruire pentru formarea subofițerilor pe filiera indirectă, cât și de elevi, în asimilarea volumului de cunoștințe și deprinderi de specialitate. La finalul festivității de absolvire, comandantul Centrului, colonel ing. Cristian-Gabriel Arinton, a dorit să le mulțumească absolvenților pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit sarcinile primite, iar familiilor acestora, le-a mulțumit pentru faptul că au înțeles că este mai importantă sănătatea prin respectarea măsurilor de distanțare fizică, impusă de criza generată de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat oficial de presă al instituției militare vâlcene.

Posting....