Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 martie 2021

Federația Europeană de Handbal a încercat să mulțumească pe toată lumea: VÂLCEA ȘI BUCUREȘTI s-au calificat în optimile Ligii Campionilor!


Mult-așteptatul deznodământ în privința jocurilor din cadrul grupelor Ligii Campionilor de handbal feminin care fuseseră amânate, iar ulterior anulate din cauză că nu mai exista timp pentru disputarea lor a venit! Oficialii Federației Europene de Handbal au încercat să mulțumească pe toată lumea și au ales varianta care să permită calificarea celor 16 cluburi participante în faza grupelor din sezonul 2020/2021 în optimile de finală. Asta înseamnă că, după toate partidele care s-au disputat începând cu luna octombrie și până în prezent, nici măcar o formație nu a fost eliminată, toate cele 16 participante având posibilitatea de a se lupta pe teren pentru a obține calificarea în faza sferturilor de finală.
În privința partidelor care au fost anulate, EHF a decis să penalizeze formația din vina căreia nu s-a putut disputat fiecare joc în parte. Astfel, în Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat la «masa verde» un meci (deplasarea cu Borussia Dortmund), dar a și pierdut alte două, evident, tot la «masa verde»: partidele de pe teren propriu cu Borussia Dortmund și Podravka Vegeta. În grupa A, CSM București a fost ceva mai norocoasă, trupa din Capitală câștigând ambele partide pe care nu le-a putut disputa din cauza pandemiei de Coronavirus (acasă cu BBM Bietigheim și în deplasare la Rostov Don).
În aceste condiții, clasamentul final al fiecărei grupe nu mai are o importanță chiar foarte mare deoarece, indiferent pe ce loc ar termina, orice formație este calificată în faza optimilor de finală. Importanța unui poziții mai bune în oricare dintre cele două grupe este reprezentată doar de posibilitatea de a întâlni, în optimi, un adversar considerat mai slab (cel puțin teoretic) din cealaltă grupă. Oricum, pentru handbalul feminin românesc rămâne valabilă ideea că atât SCM Râmnicu Vâlcea, cât și CSM București (adică ambele reprezentante ale României din acest sezon al Ligii) vor face pasul mai departe, către optimile de finală ale celei mai prestigioase întreceri inter-cluburi din handbalul feminin european!
Partidele din faza optimilor de finală se vor disputa, în luna martie, în sistem tur-retur. Ulterior, cele opt echipe calificate se vor duela, în luna aprilie (tot în sistem tur-retur), în faza sferturilor de finală, pentru un loc în Final Four-ul competiției.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal