Proiect fotografic inedit: facilităţile de depozitare a deşeurilor din Râmnicu Vâlcea au impresionat o artistă din Belgia


Prezentă luni, 24 februarie, în Râmnicu Vâlcea, pentru a documenta facilităţile locale de depozitare şi prelucrare a deşeurilor, artista foto Laura Van Severen a fost plăcut impresionată de felul în care arată Depozitul de deşeuri de la Feţeni, staţia de compost sau fosta groapă de gunoi – acum închisă ecologic – de la Râureni. Documentarea (în a cărei organizare este asistată de fotojurnalistul Andrei Becheru) face parte dintr-un proiect fotografic ce vizează facilităţi similare din șase ţări europene – România, Spania, Belgia, Olanda, Portugalia şi Grecia – în ţara noastră urmând să fie vizitate aproximativ 15 oraşe ce deţin sisteme de depozitare a deşeurilor aprobate de către Ministerul Mediului. La finalul proiectului fotografic, estimat pentru luna aprilie a acestui an, se intenţionează organizarea unei expoziţii în fiecare dintre ţările vizitate.

Cine este artista din Belgia?

Laura van Severen a absolvit cursurile Şcolii de Arte KASK din Ghent – Belgia, activitatea sa concentrându-se pe peisaje naturale în locaţii geografice diferite, precum şi asupra modului în care oamenii interacţionează cu acestea. În 2015, Laura Van Severen a fost selectată printre cei 10 tineri artişti de top belgieni de către publicaţia TIFF. De asemenea, ea a avut expoziţii în țări precum Belgia, Olanda, Italia, Mexic şi Spania.
Depozitul ecologic de deşeuri de la Feţeni a fost finalizat în anul 2009, fiind unul dintre marile proiecte de succes din România cu finanţare europeană în cadrul Programului ISPA.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea