Expoziție de icoane, la Călimănești


Mâine, cu începere de la ora 14.00, la Centrul de Informare Turistică al orașului Călimănești se va desfășura un eveniment cultural-artistic prin care se do­rește marcarea marii sărbători religioase a Învierii Domnului. Sub egida „Patimile și Învierea Domnului Iisus Hristos”, la Centrul de Promovare Turistică va avea loc o expoziție de icoane realizate de copii și artiști iconari vâlceni.
Printre cei care vor expune lucrări se află tineri iconari coordonați de profesori și artiști iconari din Călimănești. Ne referim aici la prof. restaurator Filofteia Pisăru, prof. Aurora Filigean, artist plastic Cosmin Pisăru și prof. Mirela Cheran.
Vor susține alocuțiuni Flo­rinel Constantinescu – primarul orașului Călimănești și prof. drd. Sabin Lungoci – directorul Cen­trului Județean pentru Conser­varea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea. Moderator va fi consultantul artistic Mioara Plop Comănescu, care este și coordonatorul proiectului.
În rândurile următoare pre­zen­tăm lista partenerilor eveni­men­tului: Primăria orașului Căli­mănești, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” Călimănești, Școala Gimnazială „Șerban Vodă Can­tacuzino” și Liceul Tehnologic de Turism (ambele din același oraș), alături de Parohia Sălă­trucel, Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Sălătrucel și Parohia Șerbănești Pătești.