EUGEN NEAȚĂ A TRANSMIS un mesaj poporului vietnamez cu prilejul Zilei Independenței


Așa cum ați mai aflat din paginile ziarului nostru, deputatul vâlcean Eugen Neață este președintele grupului parlamentar din Parlamentul României de prietenie cu instituția similară din Vietnam.
La începutul lunii septembrie, atunci când republica socialistă asiatică și-a sărbătorit Ziua Independenței (obținută în fața Franței), parlamentarul vâlcean, în calitatea pe care o deține în cadrul grupului de prietenie, a transmis un mesaj omoloagei din Parlamentul Vietnamez (Cao Thi Xuan), dar și întregului popor din această țară.
„Am transmis un mesaj pentru poporul vietnamez cu prilejul Zilei Independenței. Vietnamul modern s-a născut după proclamarea independenței față de Franța în anul 1945. În istoria țării au urmat confruntări armate care au dus la consolidarea poziției statale în regiune.  În primul război din Indochina, încheiat în anul 1954, vietnamezii i-au înfrânt în luptă pe francezi, națiunea fiind împărțită în două state: nordul comunist și sudul anticomunist. Cele două țări vietnameze s-au confruntat într-un război lung și sângeros în care sudul a primit sprijin american și nordul susținerea marilor puteri comuniste. În anul 1975, războiul s-a încheiat cu victoria nordului, Vietnamul reunificându-se în anul 1976. După o perioadă de izolare internațională, până în anul 1986, Vietnamul s-a reintegrat în economia și politica globală prin reforme importante, situându-se acum printre țările cu cea mai rapidă creștere din lume. Republica Socialistă Vietnam are relații diplomatice cu peste 180 de state și este membru al principalelor organizații mondiale: ONU, ASEAN, APEC, OMC etc.”, a explicat deputatul Eugen Neață.

Parlamentarii vietnamezi i-au invitat pe cei români să le viziteze țara

„Eu sunt președintele grupului român de prietenie dintre parlamentele celor două țări. Am transmis felicitări oficiale omologului meu vietnamez, Cao Thi Xuan. Am fost, cu câțiva ani în urmă, într-o vizită în Vietnam. Știu de la fața locului câte eforturi face poporul vietnamez pentru reformarea societății și pentru creșterea economică națională. Mai știu însă și ce oameni minunați sunt vietnamezii simpli, atât de harnici și de ospitalieri. Am petrecut zile minunate în Vietnam și pregătim o nouă vizită în viitorul apropiat, la invitația doamnei Cao Thi Xuan. Ca și data trecută, voi fi însoțit de parlamentari români, membri ai grupului de prietenie dintre parlamentele român și vietnamez, de diplomați și de oameni de afaceri români. Prin poziția sa geografică și prin ritmul de dezvoltare economică din ultimele decenii, Republica Socialistă Vietnam este o țară a oportunităților pentru oamenii de afaceri din România și pentru cei interesați de schimburi economice și culturale cu îndepărtata Asie de sud-est”, a mai punctat reprezentantul județului nostru în Parlamentul României.