«EROII» DIN DOMENIUL SANITAR își iau scutiri ca să tragă chiulul de la muncă în plină perioadă de pandemie!?


Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a oferit, zilele trecute, câteva declarații de-a dreptul șocante pentru o țară care pretinde că are un sistem european de sănătate. Atât de grave au fost declarațiile ministrului Attila încât, în mod firesc, ai putea crede că nici nu sunt reale. Dar dacă sunt!? Ce ne facem atunci!? Emigrăm mai repede?
În concret, Cseke Attila a spus că a solicitat reprezentanților corpului de control să verifice modul de eliberare, precum și legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor și scutirea de la acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-Cov-2. Cuvintele au fost spuse, evident, la modul diplomat de către ministrul interimar al Sănătății. Însă, nu avem cum să nu le facem o «traducere» ca pentru oameni mai simpli, mai din provincie, și să nu vedem că, în esență, ele spun că unii dintre angajații sistemului sanitar își fabrică tot felul de adeverințe și scutiri, doar-doar pentru a nu ajunge la munca cea mai grea din această perioadă: îngrijirea românilor infectați cu Coronavirus! Dacă sunt adevărate acuzațiile pe care Cseke Attila le-a îndreptat chiar spre unii dintre colegii săi, atunci poate și această situație reprezintă o explicație pentru numărul ridicat de decese pe care România l-a avut în acest val patru al pandemiei de Coronavirus!

Cseke Attila: „Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat”

Conform unui comunicat oficial postat pe site-ul Ministerului Sănătății, ministrul Attila a mai spus că măsura de a trimite corpul de control pe teren a fost luată după ce instituția pe care o conduce a primit sesizări privind existența unui număr de 12 cazuri de astfel de sustrageri de la prestarea actului medical, care au fost semnalate în două unități sanitare din tară.
„Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări, din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.
Sursă foto: Arhivă