VEȘTI PROASTE pentru cei care cântă «prohodul» sistemelor centralizate de încălzire!


După problemele cu sistemele centralizate de încălzire din București, Deva și, mai nou, Timișoara, mai mulți specialiști în comentat pe Facebook s-au avântat să afirme că a cam venit sfârșitul funcționalității acestor rețele.
Zilele trecute, un mesaj liniștitor pentru vâlcenii (în marea majoritate din Râmnic) care folosesc aceste sisteme de încălzire a venit chiar din partea președintelui Consiliului Județean Vâlcea.
„Am purtat discuții cu administratorul judiciar de la CET Govora, care m-a asigurat că nu vor fi probleme cu căldura în Râmnicu Vâlcea, în această iarnă. Pe lângă reparațiile care s-au realizat pentru a putea asigura livrarea agentului termic către populaţie, s-a constituit și un stoc de cărbune de 250.000 tone. A fost contractată cantitatea necesară de gaze încă din luna august, la un preţ avantajos comparativ cu nivelul actual al pieţei, combustibili necesari funcţionarii centralei în perioada sezonului de încălzire 2021-2022. Prețul energiei termice practicat de CET Govora, în conformitate cu decizia ANRE, este printre cele mai mici din țară. În paralel, continuăm lucrările la proiectul european de 17 milioane euro pe care îl avem în execuție, investiție ce cuprinde reabilitarea anumitor tronsoane din rețeaua de termoficare din Râmnicu Vâlcea”, a declarat Constantin Rădulescu.