Epoca lui Brâncoveanu se întoarce la Muzeul de Istorie


Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” anunță deschiderea Expoziției „Ornamente în scrierile brâncovenești”, care își așteaptă vizitatorii în perioada 25.09.2018-8.10.2018, la Muzeul de Istorie Vâlcea.
Vernisajul este programat de la ora 14.00, iar expoziția cuprinde detalii din documente de cancelarie și tipărituri, face parte din proiectul „Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești – Brâncoveanu 330 – Scrierile Epocii Brâncovenești, co-finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.
„Prin proiectul al cărui eveniment principal va fi conferința Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești, aflată la cea de a treia editie, ce va avea loc în octombrie, dorim să marcăm cei 330 de ani de la urcarea lui Vodă Constantin Brâncoveanu pe tronul Valahiei și apariția primei Biblii în limba română și, nu în ultimul rând, cei 320 de ani de la finalizarea construcției Palatului de la Potlogi. Partenerii Asociației DAR DEVELOPMENT în acest proiect sunt Arhivele Naționale ale României, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște”, Museikon- Muzeul Icoanei și Cărții Vechi din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Primăria Comunei Potlogi. Expoziția, al cărei concept a fost realizat de Alexandra Brutaru, Președinte al Asociației „Dar Development”, valorifică într-un mod inedit materialul documentar din Arhivele Naționale ale României selectat cu ajutorul dr. Claudiu Victor Turcitu, Șef al Serviciului Arhivă Medievală, la care se adaugă contribuția muzeelor partenere: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște” și Museikon Alba Iulia, care dețin valoroase colecții de carte”, ne-a detaliat Claudiu Tulugea, managerul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”.