Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

Elevii vâlceni participă la Stagii de practică în străinătate


Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu” din Drăgășani, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Oltchim” și Colegiul Economic, ultimele două din Râmnicu Vâlcea, implementează un proiect de mobilitate VET. Acesta se desfășoară în perioada 1 iunie 2015 – 31 mai 2017 și este adresat elevilor de clasa a X-a, înscriși la domeniul de calificare „industrie alimentară”.
În luna decembrie a anului 2015 a avut loc selecția elevilor pentru participarea la mobilitățile proiectului, selecție în urma căreia au fost admiși participanții la stagiile de practică ce urmează să aibă loc în Portugalia, în perioada februarie 2016 – mai 2017.
Începând cu 15 ianuarie 2016, participanții la proiect au început pregătirea pentru stagiul de experiență. Pregătirea a constat în parcurgerea unui modul de pregătire generală a proiectului, un modul de pregătire la limba portugheză și un modul de pregătire culturală și pedagogică.
În perioada 8 februarie – 4 martie 2016, se desfășoară prima mobilitate a proiectului, la care participă 10 elevi însoțiți de un profesor. Cei 10 elevi sunt împărțiți pe grupe de practică și desfășoară activitățile practice în cadrul a trei companii portugheze specializate în industria cărnii.
Zilnic, participanții desfășoară următoarele activități practice: însușirea instrucțiunilor de exploatare a utilajelor pentru operațiuni simple din industria cărnii, investigarea de surse de informare specifice industriei alimentare, dezosarea cărnii tranșate de bovine și porcine, alesul cărnii pe calități, procedee tehnologice de prepararea peștelui, prepararea compozițiilor pentru obținerea preparatelor din carne, realizarea tratamentului termic al preparatelor din carne.
La sfârșitul fiecărei zile de practică, elevii vor completa fișe de lucru. La finalul stagiului de practică, elevii vor susține o evaluare finală, în urma căreia vor obține certificate de mobilitate Europass.

Alte articole de la Invatamant