Elevi din Costeşti şi Bălceşti, depistaţi în timp ce chiuleau de la şcoală şi consumau alcool


Joi, 14 noiembrie, în intervalul orar 13.00 – 15.00, pe raza comunei Costeşti a fost organizată o acţiune în unităţile de învăţământ, care a avut ca scop asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor şcolare, prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar.

Într-o unitate de alimentaţie publică din localitate au fost identificaţi cinci elevi, cu vârstele cuprinse între 17 şi 18 ani, în timp ce consumau băuturi alcoolice. Împotriva personalului unităţii s-a luat măsura sancţionării cu amendă contravenţională în cuantum de 150 lei. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ unde învăţau aceşti elevi.

De asemenea, poliţiştii oraşului Bălceşti, împreună cu jandarmii Detaşamentului 4 şi un reprezentant al unei unităţi de învăţământ, au desfăşurat o acţiune de prevenire a absenteismului şcolar, controlând mai multe unităţi economice tip bar din apropierea liceului „Petrache Poenaru”. În urma efectuării controlului, au fost depistaţi 14 elevi. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ ai căror elevi absentau, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare.