Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2020

Elevi din cinci comune vâlcene vor participa la Târgul de Știință – ediția Tech


Marți, 30 octombrie 2018, cu începere de la ora 12.00, la Biblioteca Judeţeană Vâlcea va avea loc cea de-a doua ediţie a Târgului de Ştiinţă – ediția Tech, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe 50 de copii şi bibliotecari. Aceştia vor expune, la standurile lor, experimente din zona tehnologiei, participanţii având posibilitatea să interacţioneze cu expozanţii şi să descopere modul în care au fost puse în mişcare experimentele lor.
Târgul de Știință este un eveniment tematic organizat în cadrul proiectului „Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea și alte cinci biblioteci publice din județul Vâlcea (Pietrari, Păușești-Măglași, Vlădești, Tomșani și Tetoiu) și finanțat de Romanian-American Foundation. Scopul acestui proiect vizează crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul acestui proiect este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare.
Evenimentul la care facem referire este organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, Code Kids România şi Simplon România.
În calitate de parteneri, și-au adus contribuția pentru reușita acțiunii: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea și Clubul de Robotică din cadrul Palatului Copiilor Râmnicu Vâlcea.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate