Ei sunt VIITORII PARLAMENTARI de Vâlcea. SURPRIZA MAJORĂ din teritoriu!


110.000 de vâlceni (din cei 325.000 înscriși pe listele permanente) și-au exprimat voturile în cadrul scrutinului electoral organizat pentru alegerea celor șase deputați și cei doi senatori pe care județul nostru îi va trimite să ne reprezinte interesele în viitorul legislativ. Prezența la vot în Vâlcea este una destul de bună, de 34%, foarte apropiată de cea înregistrată la nivel național. Acesta a fost un semn că pandemia de Coronavirus nu i-a speriat prea tare pe alegătorii din județul nostru, devreme ce aceștia au venit (procentual vorbind) cu doar 7-8% într-un număr mai redus față de prezența înregistrată la scrutinul similar anterior, din decembrie 2016.
Acum, la ora 21.00, după închiderea urnelor și începerea numărătorii voturilor exprimate de locuitorii județului nostru, au început să apară și primele calcule legate de numele (și partidele din care fac aceștia parte) celor opt viitori parlamentari ai Vâlcii.
Urmărind trendul votului exprimat în județ (peste 55% din voturi provenind din mediul rural), dar și informațiile primite de la surse de încredere ale cotidianului nostru, s-au conturat primele certitudini. Astfel, se cunosc deja numele celor doi viitori senatori de Vâlcea: BOGDAN MATEI din partea PSD și CLAUDIA BANU din partea PNL.
Se cunosc deja și patru viitori deputați de Vâlcea: ȘTEFAN OVIDIU POPA și DANIELA OTEȘANU din partea PSD, respectiv CRISTIAN BUICAN și LAURENȚIU CAZAN din partea PNL.
Rămân incertitudini în ceea ce privește numele candidaților care vor obține celelalte două mandate de deputat de Vâlcea. Conform celor mai «calde» informații pe care le avem, pentru aceste două mandate se luptă mai mulți candidați din mai multe partide, printre care Ion-Marian Lazăr (USR) și Eugen Neață (PSD).
O surpriză mare este reprezentată de votul masiv care a fost exprimat în teritoriu, mediul rural având o pondere de 60% în rândul voturilor exprimate în Vâlcea!
Rămâneți pe site-ul nostru pentru a afla în timp real și alte informații despre rezultatele scrutinului din 6 decembrie 2020!