E tot mai groasă: Vânzarea Oltchim, amânată, din nou, pentru 6 iulie!


cu doar 48 de ore până la expirarea termenului de 26 iunie, Ministerul Economiei a realizat că n-are cui să vândă

Cu aproape două zile până la expirarea termenului de vânzare, Oltchim este trimis iar în aşteptare. Pentru încă 10 zile, soarta combinatului va fi în ceaţă pentru că statul a luat hotărârea să mai tragă de timp doar-doar s-o găsi vreun peţitor întârziat.

Astfel în loc de 26 iunie, 6 iulie a devenit ziua marilor aşteptări şi speranţe pentru cele nouă „cioburi”, a se citi pachete de active, a căror valoarea totală de piaţă este de 293,728 milioane euro la un preţ de pornire a vânzării de 307 milioane euro.

Curios este că anunţul statului vine la doar câteva zile după vorbele pline de avânt ale lui Bogdan Stănescu, administrator special: „Am încredere că pe 26 iunie 2017 vor fi depuse ofertele ferme şi angajante care vor cuprinde elementele de business, sociale şi de preţ corecte şi serioase, pentru un business profitabil, aşa cum este Oltchimul astăzi. Sunt peste zece investitori care au depus ofertele neangajante şi care doresc să intre în competiţie pentru cumpărarea activelor Oltchim. Toate ofertele neangajante depuse de potenţialii investitori acoperă în integralitate toate cele nouă pachete de active scoase la vânzare de administratorii judiciari. Multe probleme au fost rezolvate la Oltchim. Plecând de la problemele de natură organizatorică, realizând o schemă de personal mai suplă, eliminând nepoţii, cumetrii, verişorii şi amantele, care nu aveau disponibilitate pentru muncă, precum şi păstrarea personalului calificat, a angajaţilor care au crezut şi cred în proiectul Oltchim şi care doresc să muncească şi în viitor, continuând cu problemele de natură comercială – respectiv decăpuşarea Oltchim, eliminarea treptată a pierderilor, rezilierea contractelor păguboase pentru societate, realizarea vânzării produselor Oltchim pe principii comerciale corecte de concurenţă şi de adevărat business – şi încheind cu dezvoltarea capacităţilor de producţie prin investiţii proprii cu profesioniştii din combinat şi din Sistemplast SA, care asigură mentenanţa instalaţiilor noastre.”