E oficial! Primul lot de munte al Autostrăzii Pitești-Sibiu, scos la licitație pentru mai mult de un miliard euro


La mijlocul săptămânii trecute, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat  licitația pentru proiectarea și construcția secțiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, adică 37,4 kilometri între Cornetu și Tigveni. Valoarea lucrărilor este la 5,3 miliarde de lei fără TVA, adică peste un miliard euro! Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 10 noiembrie 2020 iar proiectarea și construcția efectivă  sunt estimate la doar 73 de luni (14 luni perioada de proiectare și 59 luni perioada de execuție)! Dosarul cuprinde și  un tunel de 1,7 kilometri în zona Poiana, cel mai lung tunel al autostrăzii Sibiu-Pitești.
Această secțiune conține principalele lucrări: 95 de poduri și pasaje; Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie; Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni; Ecoduct în zona localității Călinești.
În context, important de precizat este și faptul că sursa de finanțare anunțată pentru realizarea acestui proiect este reprezentată de fondurile europene nerambursabile.
Sursă foto: Arhivă