Dumitru Blejan, primar Scundu: „Dacă Adrian Năstase ar fi refuzat dezbaterea electorală, ar fi fost exilat în Congo…”


• edilul social-democrat spune că s-a creat un precedent extrem de periculos și rușinos pentru competiția politică din România
57,63% a fost scorul cel mai mare scos de către candidatul PSD în primul tur al alegerilor prezidențiale, în județul Vâlcea.
Performanța s-a consemnat la Scundu acolo unde timp de aproape un deceniu, social-democrații înre­gistrează cele mai mare scoruri din Vâlcea. Edilul Dumitru Blejan nu se sfiește de sentințe și acuză pe rivalul liberal de lipsă de fair-play: „Asist stupefiat cum actualul președinte fuge efectiv de o confruntare cu adevărat electorală. Asist stupefiat cum întreaga sa echipă de campanie ne prostește cu fel de fel de scuze și eschive pentru a ne convinge că omului nu-i este frică să stea față-n față cu o femeie pe care a investit-o personal în scaunul de prim-ministru pe care, ulterior, a atacat-o permanent și a jignit-o insistent în modul cel mai nedemn cu putință. Cred că am ajuns singura țară de pe fața Pământului unde astfel de practici mai sunt permise în cadrul jocului electoral și nimeni nu zice absolut nimic, de parcă am fi toți anesteziați și resemnați că nu se mai poate face nimic. Eu spun răspicat că s-a creat un precedent extrem de periculos și că lipsa aceasta de considerație pentru votanți nu mai trebuie repetată vreodată. Păi dacă Adrian Năstase și-ar fi permis să trateze votantul român în halul acesta, fugind efectiv de confruntare, nu mai zic de una cu o femeie, cred că ar fi fost îmbarcat în primul avion sau tren și exilat în Congo…”