Duminică, în Bărbătești Sărbătoare românească de Sfânta Maria Mică


• tradiția dansului popular, păstrată cu sfințenie de aproape jumătate de veac
Duminică, de Sfântă Maria Mică, Bărbăteștiul și-a deschis brațele primitoare pentru sute și sute de invitați la petrecerea anului. Ediția 48 a Festivalului dansului popular vâlcean a demarat la Căminul Cultural Bodești de la ora 10.30 cu primirea ansamblurilor, urmată de superba încolonare în căruțe spre scena principală de la baza sportivă „la Hotar”. Ajunși la scena concursului, competitorii au uitat o clipă de rivalitate și s-au adunat într-o horă frățească la care a participat și gazda, adică edilul social-democrat Constantin Bănacu (foto, în centru).
O masă creștinească într-o zi de mare sărbătoare a fost programată de la orele 12.30 și de la orele 13.30 până la 17.30 s-a desfășurat competiția propriu-zisă între formațiile „Datina”, din Dăești, „Mlădiție sălătrucele”, din Sălătrucel, „Mugurași de Slătioara”, din Slătioara, „Pescenița”, din Pesceana, „Rapsodia vâlceană”, din Râmnicu Vâlcea, „Glasul Cernei”, din Valea Mare, „Strugurel de Mădulari”, din Șușani/Mădulari, „Floricica”, din Costești, „Doina Oltului”, din Călimănești, „Dor”, din Băbeni, „Mireasma zorilor”, din Amărăști și „Brâulețul” din Bărbătești.
La finele „turnirului”, primarul a omagiat și premiat cele 12 familii întemeiate în urmă cu jumătate de secol. Sărbătoarea a fost încununată de recitalurile Marianei Ionescu-Căpitănescu, Marian Medregoniu, Alina Darap Achim și Eugenia Filip.