Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 august 2020

DSP face precizări după ultimul DECES COVID ÎN VÂLCEA


Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 22 iunie, se prezintă astfel: 30 persoane în carantină instituționalizată, 2.056 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și nouă persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.
De la ultima informare de presă, s-au înregistrat cinci cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus fiind în prezent internate în unitatea sanitară de suport COVID-19 din județ. Din cele cinci persoane diagnosticate cu COVID-19, două persoane se aflau în izolare la domiciliu ca urmare a întoarcerii din străinătate, iar celelalte trei persoane (angajate ale DGASPC Vâlcea) au fost contact direct cu un caz pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a demarat o anchetă epidemiologică în vederea identificării contacților, au fost recoltate probe de la 38 persoane (personal de îngrijire) și au fost stabilite primele măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul centrului.
De asemenea, 32 dintre persoanele diagnosticate până acum în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o persoană se află internată într-un spital din alt județ. Ultimul deces a fost întregistrat în cursul zilei de ieri, fiind vorba despre o persoană care se afla internată de câteva zile în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Etichete: ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate