Două handbaliste de valoare vin la poalele Capelei


După întreaga tevatură legată de scandalul de dopaj în care au fost implicate (fără voia lor) jucătoarele de la Corona Brașov – scandal care a dus la excluderea echipei din Liga Florilor – situația pare să se remedieze și să se îndrepte spre normalitate. Sancțiunile primite de jucătoare pentru folosirea terapiei cu laser intravenos au fost reduse, iar unora dintre acestea deja le-a expirat timpul în care au trebuit să facă „tușa” – cea mai mare perioadă scurgându-se oricum în perioada în care întrecerile sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de Coronavirus. În cazul altor sportive, perioada de suspendare urmează să expire în luna septembrie.
SCM Râmnicu Vâlcea, echipă participantă în Liga Campionilor, și-a manifestat încă de câteva luni intenția de a transfera două dintre jucătoarele care au devenit / urmează să devină libere de contract față de Corona Brașov în această perioadă. Este vorba despre portărița Daciana Hosu (foto, în stânga imaginii) și despre interul Daria Bucur (foto, în dreapta imaginii). În cazul Dacianei, situația este foarte aproape de a se clarifica. Ea ar putea ajunge la Vâlcea la puțin timp după disputarea turneului final al Cupei României și va fi eligibilă pentru a fi inclusă pe lista de jucătoare a echipei noastre pentru Liga Campionilor. Daria Bucur ar urma să își clarifice situația spre finalul lunii septembrie și abia apoi s-ar putea alătura lotului pregătit de antrenorul Florentin Pera.
Legitimarea celor două jucătoare la SCM Râmnicu Vâlcea ar aduce cu siguranță un plus de valoare (dar și de prospețime) în lotul echipei noastre. Daria Bucur și Daciana Hosu sunt handbaliste tinere, considerate de mare perspectivă în handbalul românesc, inclusiv cu potențial de afirmare la echipa națională!