După șase luni în care nu au jucat nici măcar un amical, handbalistele de la SCM susțin primul meci oficial!


Cine ar fi crezut că partidele disputate la începutul lunii martie vor fi ultimele pe care SCM Râmnicu Vâlcea le va susține de-a lungul unei perioade de șase luni!? Probabil nimeni, dar iată că, până la urmă, acesta este adevărul. După o pauză foate îndelungată și cu totul atipică pentru ceea ce însemană sportul de performanță, municipalele vor susține, în sfârșit, un prim joc. Și nu este chiar unul oarecare, ci unul cât se poate de oficial și eliminatoriu pe deasupra! Asta pentru că joi, 3 septembrie, cu începere de la ora 18.00, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni HC Dunărea Brăila în sferturile de finală ale Cupei României la handbal. Toate cele șase meciuri care mai sunt de disputat din această ediție se vor disputa în perioada 3-6 septembrie în Sala Polivalentă din București).
Inițial, acest joc (unul dintre cele două restanțe rămase de disputat din sfeturile de finală ale ediției 2019/2020 a Cupei României) trebuia să se joace pe 20 august. Din cauza pandemiei, atât acest joc, cât și celălalt din sferturile de finală se vor disputa joi, 3 septembrie. În celălalt sfert, programat cu începere de la ora 15.00, CSM București va întâlni SCM Slatina.

 

Un turneu, două trofee!

 

În eventualitatea în care SCM Râmnicu Vâlcea va depăși HC Dunărea Brăila în sferturile de finală, echipa noastră va întâlni gruparea bucureșteană Rapid (care este deja calificată în semifinale după ce a învins SCM Craiova într-un meci disputat înainte de instituirea stării de urgență). Învingătoarea din celălalt sfert de finală (CSM București sau SCM Slatina) își va măsura forțele cu Gloria Buzău. Cele două partide din semifinale sunt programate sâmbătă, 5 septembrie.
Duminică, 6 septembrie, în polivalenta bucureșteană se vor disputa cele două finale. Învinsele din faza semifinalelor se vor lupta pentru medalia de bronz, în timp ce câștigătoarele își vor măsura forțele în lupta pentru trofeu. După cum se poate observa, cele două mari rivale, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, nu se pot întâlni decât în finala competiției.
Toate cele șase meciuri rămase de jucat în Cupa României se vor disputa fără spectatori! Însă, foarte interesant de precizat este faptul că, la finalul acestei turneu, echipa învingătoare va primi două trofee: Cupa României și Supercupa României! Cum se cunoaște, titlul de campioană în sezonul 2019/2020 nu a fost decernat, campionatul încheindu-se doar „pe hârtie” printr-o decizie a Federației Române de Handbal, cu omologarea clasamentului valabil la momentul întreruperii Ligii Florilor. SCM Râmnicu Vâlcea a fost echipa aflată pe primul loc la acel moment, astfel că gruparea municipală a primit dreptul de a evolua în Liga Campionilor (sezonul 2020/2021).