Dosare penale întocmite la regimul circulaţiei


politia_rutieraÎn dimineaţa zilei de joi, 5 iulie, în jurul orei 03.30, poliţiştii din cadrul Po­li­ţiei municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat pe Andrei A. din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Referen­­daru din municipiu având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. S-au întocmit acte premergătoare săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumu­rile publice a unui autoturism neînma­tri­culat şi cu numere false.

*

Miercuri, 4 iulie, la ora 17.20, poli­ţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băl­ceşti, l-au depistat, în comuna Fârtă­ţeşti, pe Constantin B., de 25 ani, din lo­calitate, în timp ce conducea un au­to­turism marca Peugeot fără a poseda permis de conducere. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alco­olemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pen­tru săvârşirea infracţiunilor de con­du­cere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

*

Tot miercuri, dar la ora 16.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hore­zu, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe DJ 676C, au oprit pentru un control de rutină, un autoturism marca Ford în comuna Cernişoara, condus de Constantin N., de 35 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză nu mai avea încheiată asigurarea obligatorie RCA din cursul anului 2011, fapt pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţio­nală în cuantum de 1.000 lei şi au fost reţinute certificatul şi plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Horezu, acolo unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în ve­de­rea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influ­enţa băuturilor alcoolice.

*

În urma unui alt control, petrecut tot miercuri, în jurul orei 20.00, lucră­torii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Suteşti, aflându-se în exercitarea atri­bu­ţiunilor de serviciu pe raza comunei Suteşti, pe DC 98, au oprit pentru verificare şi control un autoturism marca Volvo, condus de către Mirela F., de 34 ani, din comuna Mitrofani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autorizaţia de circulaţie pro­vizorie pentru autoturismul respectiv nu mai era valabilă. În cauză s-a întoc­mit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînma­triculat.