Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

Donaţie a Grădiniţei cu Program Prelungit Nord 1 pentru căminul de bătrâni Scundu


• câteva zeci de kilograme de legume şi fructe au ajuns la seniori
În frunte cu directoarea Băluţă Mihaela, o delegaţie a Grădiniţei cu Program Prelungit Nord 1 din Râmnicu Vâlcea a ajuns, vineri dimineaţă, la Căminul Scundu pentru o donaţie în cadrul Campaniei sociale „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Această campanie s-a desfăşurat între 19-23 noiembrie 2018, ca parte a Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară ce presupune dezvoltarea activităţii de voluntariat realizată de copii/elevi din învăţământul preuniversitar şi studenţi, care le permite să devină cetăţeni informaţi şi devotaţi solidarităţii umane.
Obiectivele generale în această Strategie sunt: încurajarea implicării elevilor, ca voluntari, în activităţi desfăşurate cu persoane aflate în dificultate, în scopul susținerii procesului de incluziune socială şi de dezvoltare educaţională personală a acestora; realizarea incluziunii şi implicării persoanelor aflate în dificultate, prin angajarea tuturor celor interesaţi într-un program educaţional de activităţi ce promovează intens incluziunea socială; includerea persoanelor izolate din punct de vedere social în viaţa comunităţilor lor locale prin activităţi desfăşurate în comun; dezvoltarea educațională a voluntarilor; includerea în mod activ a copiilor care provin din familii vulnerabile din punct de vedere social și a copiilor cu nevoi speciale din centrele de plasament, în comunităţile locale; implicarea copiilor cu dificultăți de adaptare, a profesorilor, elevilor şi a altor voluntari în cadrul unor proiecte ce vor fi realizate împreună; realizarea incluziunii şi implicării prin angajare a tuturor celor interesaţi într-un program educaţional de activităţi ce promovează intens, printre altele, integrarea socială; familiarizarea voluntarilor cu organizarea practică și implementarea unui program de Acţiune Comunitară, în scopul sprijinirii dezvoltării educaţionale a persoanelor defavorizate.
Au mai poposit la Scundu şi coordonatorul SNAC, Băluţă Adriana, dar şi educatoarele Badea Alina şi Bănescu Alina, care au fost primite de către primarul localităţii cu braţele deschise cu atât mai mult cu cât acesta este doar primul gest de omenie venit din partea Grădiniţei cu Program Prelungit Nord 1 care, pe viitor, va avea programate mai multe astfel de donaţii. „Este un gest venit din partea părinţilor micuţilor de la noi, iar de Crăciun vom veni cu o altă donaţie şi din partea cadrelor didactice ale grădiniţei. Am ales căminul de bătrâni Scundu pentru că alte asemenea instituţii similare din imediata apropiere a Râmnicului primesc mai des donaţii şi atenţie, aşa că ne-am gândit să ne îndreptăm eforturile spre Scundu…”, şi-a explicat gestul directoarea Mihaela Băluţă.

Dumitru Blejan: „Orice gest de omenie este binevenit”

„Salut această acţiune şi iniţiativă a doamnelor educatoare de la grădiniţă. În numele meu şi al întregii comunităţii, le mulţumesc pentru acest gest de suflet. Orice gest de omenie este binevenit şi beneficiarii noştri de la cămin se bucură şi pentru atenţia care li se acordă, nu doar pentru gest în sine. Aşteptăm şi alţi oameni cu suflet care să se îndrepte spre noi în viitorul apropiat, nu doar în preajma sărbătorilor. Le garantez că satisfacţia de a bucura un vârstnic bolnav este la fel de mare şi după ce trec sărbătorile şi durează ca un balsam pentru inimă peste ani”, a fost mesajul edilului PSD din Scundu, Dumitru Blejan.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate