Doliu în familia primarului Peștereanu, dar și în rândul Armatei: veteranul de război, Ion Diaconescu, a încetat din viață


• bunicul matern al primarului din Costești va fi înmormântat azi cu onoruri militare
Unul dintre foarte puținii supraviețuitori vâlceni ai luptelor de la Cotul Donului s-a stins, luni dimineață, la vârsta de 99 ani, în comuna Tomșani. Plutonierul adjutant Ion Diaconescu a fost unul dintre infanteriștii de la Stalingrad și apoi a ajuns până în Munții Tatra alături de camarazii săi. A plătit pentru bravura sa extraordinară printr-o rană în prima linie a frontului pentru care a fost spitalizat în Polonia și, mai apoi, la Viena. A fost medaliat de către Armata Roșie pentru curajul său în cea de-a doua parte a războiului.
Bunicul matern al primarului Toma Peștereanu va fi îngropat, în această dimineață de miercuri, la cimitirul din Tomșani și va beneficia de onoruri militare cuvenite unui asemenea militar: „Este o tristețe incredibilă pentru că a fost un om extrem de încercat, care a luptat în prima linie a frontului pentru țara și neamul său, calități pe care azi nu știu câți le mai au. Le mulțumesc, pe această cale, domnului colonel (r) Florentin Duman și domnului colonel Marius Gâju pentru ajutorul pe care mi l-au oferit în aceste ore grele la organizarea funeraliilor. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul lui Toma Peștereanu la despărțirea de înaintașul său.