Doi orfani și un copil, puși pe drumuri


Daniela Gheorghică și soțul ei Ion Iordache au crescut la casa de copii. Nu au simțit iubirea și protecția părintească. Nu au avut părinții lângă ei atunci când au făcut primii pași, când au spus primele cuvinte, când au pășit timizi către grădiniță sau școală. Au avut lângă ei personalul de la casa de copii, care, probabil, le-a oferit căldura protectoare, dar nu și cea părintească. Acum, când, au devenit la rândul lor părinți vor ca pentru copilul lor să nu existe acest gol. Vor să-i ofere o casă, o masă, educație și iubire părintească. Și pentru asta sunt hotărâți să lupte, inclusiv cu cei care au avut o viață normală și tot ce și-au dorit și poate nu-i înțeleg suficient. Vor să lupte pentru drepturile lor și ale copilului lor. Chiar dacă, de multe ori, aripile le sunt frânte.

Zilele trecute, au trecut pe la redacția noastră pentru a-și spune păsurile. Se văd neajutorați și trecuți cu vederea de oameni și autorități. De unde să încep? A, da! Acum locuiesc într-o cameră închiriată la Liceul Tehnologic Ferdinand, cu contract încheiat până la sfârşitul anului. Zilele acestea, administratorul i-a înștiințat că trebuie să plece și să se mute într-o baracă din Colonia Nuci. De aici o serie de acuze aduse administratorului, pe care n-o să le reproducem că nu acesta este scopul. Ideea este că au un copil care este înscris la o grădiniță din oraș, iar ei abia au bani să se întrețină, ce să mai vorbim de navetă? S-au adresat Primăriei și tuturor factorilor implicați unde speră să găsească înțelegere. Dacă au încălcat în vreun fel obligațiile contractuale, am încercat să aflăm de la administratorul Liceului Ferdinand. O încercare sortită eșecului, după primul apel în care ne-a răspuns a rămas să revenim în 30 de minute, lucru pe care l-am făcut de cel puțin 3 ori fără succes. Neputând obține un punct de vedere, îl așteptăm, în paginile ziarului, pe domnul administrator Mihai Zamfir, dacă dorește, cu lămuririle de rigoare legate de această situație.

Ce mai e? Aaa! Mai trebuie spus că cei doi sunt singurii de pe palier de la casa de copii, dar sper că acesta nu este un  motiv care să ducă la rezilierea contractului, nu?