Doctorul Ploscaru a sărit la gâtul colegului Bărbulescu folosind… bisturiul!


Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a fost, sâmbătă, scena unei întâmplări de-a dreptul șocante. Pe fondul unui conflict mai vechi, chirurgul Constantin Ploscaru l-a lovit, în zona gâtului, chiar cu bisturiul (că tot îl avea în dotare), pe colegul de breaslă Emil Bărbulescu. După incidentul petrecut în sala de operații, doctorul Bărbulescu a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale pentru oprirea sângerării. Nefericitul episod s-a încheiat cu medicul Bărbulescu ajuns în postura de pacient, iar cu Ploscaru reținut de polițiști și condus la audieri.

Ce spun reprezentanții spitalului și ai poliției despre acest caz
Contactat telefonic, managerul Spitalului Județean, Dan Ponoran, ne-a declarat: „Incidentul s-a petrecut în interiorul spitalului. Este o situație greu de explicat. Cert este că tăietura a fost una supraclaviculară. Din fericire, medicul rănit se află în afara oricărui pericol. Desigur, vom efectua o anchetă pentru a afla cum s-a petrecut totul. Poliția va face la rândul ei o anchetă. Mai multe nu pot să vă spun în acest moment”.
Tot sâmbătă, spre seară, Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al Poliției Județene Vâlcea, ne-a declarat: „A fost primit un apel pentru a se interveni la un conflict petrecut între doi medici. S-a constituit echipa, aceasta fiind formată din polițiști și un procuror de caz. În urma cercetărilor efectuate, cele sesizate s-au confirmat. Medicul Constantin Ploscaru a fost reținut pentru audieri. Conform procedurii, urmează raportul medicului legist pentru a se stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei”.

Și ce a declarat Ploscaru: „Din greșeală, l-am rănit puțin la gât”
Chirurgul Constantin Ploscaru a oferit declarații polițiștilor pentru fapta comisă în sala de operații a Spitalului Județean de UrgențăVâlcea. Doctorul Ploscaru a susținut că Dr. Emil Bărbulescu a fost cel care a deschis conflictul: „A intrat în sala de operații pentru a verifica dacă diagnosticul preoperator se confirmă cu cel operator. Mi-a dat picioare în burtă, m-a atacat… Din greșeală, l-am rănit puțin cu bisturiul”
Din păcate, toată scena s-a petrecut chiar în preajma pacientului ce trebuia operat. Colegiul Medicilor a aflat de incident de la televizor și va ancheta cazul. Chirurgul Ploscaru a mai fost anchetat de către Colegiul Medicilor și a fost suspendat o jumătate de an pentru că lăsase pe masa de operație un pacient a cărui viață putea fi salvată.

În fine, a urmat verdictul Parchetului: Ploscaru, reținut pentru 24 de ore
Povestea a continuat duminică dimineața. În urma soluției Parchetului Vâlcea, chirurgul Constantin Ploscaru a fost reținut pentru 24 de ore, și a fost prezentat Tribunalului Vâlcea cu mandat de arestare.
În numere viitoare ale cotidianului nostru vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect!