Doar egal pentru municipalele lui Ștefan


• duelul dintre actualul și fostul antrenor de la HC Municipal s-a încheiat indecis

Cele două săptămâni de pauză competițională din Liga Națională de handbal feminin nu prea au priit jucătoarelor de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea. La finalul săptămânii trecute, elevele antrenorului Constantin Ștefan au primit vizita ialomițencelor de la Unirea Slobozia într-o partidă care nu se anunța tocmai dificilă pentru gruparea noastră. Cel puțin impresia aceasta o aveam prin prisma locurilor pe care cele două formații le ocupau în clasament, cât și prin valorea jucătoarelor din loturile celor două echipe, plusul fiind evident de partea noastră.

Slobozia a condus la pauză

Numai că socotelile făcute înaintea partidei nu prea s-au potrivit cu realitățile din teren, iar râmnicencele au tremurat destul de serios pe parcursul primei reprize în fața mai modestelor adversare venite din inima Bărăganului. În fața puținilor spectatori veniți în tribunele Sălii Sporturilor „Traian”, echipa oaspete a reușit în mai multe rânduri să dicteze ritmul jocului din primul mitan. Foarte interesant de remarcat este și faptul că Unirea Slobozia este pregătită de către fostul antrenor al HCM-ului râmnicean, experimentatul Dumitru Muși. Ialomițencele s-au aflat mereu la conducere pe tabela de marcaj, iar vâlcencele au părut capabile doar să țină „scorul strâns” și să nu permită oasptelor să se distanțeze pe tabela de marcaj. Ana Maria Simion și căpitanul Ani Senocico au avut un rol foarte important în prima repriză, golurile lor reușind să împiedice desprinderea uniristelor din Slobozia la un scor aproape rușinos pentru echipa noastră. Gongul de final al primului mitan a găsit Slobozia cu un avantaj minim, scor 13-12.

Ne-am zbătut mult după pauză, dar aproape degeaba

Nici timpul petrecut la vestiare și sfaturile antrenorului Constantin Ștefan nu au ajutat prea mult echipa noastră. După reluarea partidei, Slobozia a arătat în continuare aceeași poftă de joc și a fost capabilă să producă surpriza etapei a VI-a. Totuși, municipalele au avut o răbufnire de orgoliu și aproape de minutul 40 au reușit să treacă în avantaj pe tabela de marcaj. Slobozia și-a revenit repede și, peste numai câteva minute, fetele din inima Bărăganului se aflau iar la conducerea ostilităților. După un ultim sfert de oră destul de încâlcit, în care Slobozia s-a înecat la mal și putea chiar să piardă partida, sorții au vrut parcă să împace ambele formații astfel că remiza este, probabil, cel mai just rezultat. Trei dintre cele mai experimentate jucătoare ale formației noastre (Simion, Senocico și Vizitiu) au marcat goluri foarte importante care au făcut ca rezultatul final dintre HC Municipal și Unirea Slobozia să fie 25-25.

Cum stăm în clasament?

În urma rezultatului de egalitate, CS Municipal Râmnicu Vâlcea rămâne pe poziția a șasea, cu 10 puncte acumulate. Tot cu 10 puncte, dar cu golaveraj mai bun decât HCM, Universitatea Cluj ocupă poziția a cincea. Imediat sub HCM, pe locul al șaptelea – culmea, tot cu 10 puncte – se află echipa sibiană Măgura Cisnădie. Spre exemplu, dacă ar fi reușit să se impună în fața Unirii Slobozia, HC Municipal ar fi avansat o poziție și ar fi egalat la puncte (dar cu un golaveraj inferior) ocupanta poziției a patra, SCM Craiova.
Runda viitoare, într-un meci programat la finalul acestei săptămâni, echipa noastră va evolua pe terenul grupării CSM Ploiești. Înaintea etapei a VII-a, cea la care facem referire, ploieștencele de la CSM ocupă ultimul loc al clasamentului, fără vreun punct acumulat. De altfel, adversarele fetelor noastre din week-end au și trei puncte penalizare primite după o neprezentare.

Rezultatele complete ale etapei a VI-a

HC Dunărea Brăila – HC Zalău 25-20
Universitatea Cluj – CSM București 19-28
Corona Brașov – CSM Roman 18-18
SCM Craiova – Danubius Galați 25-20
HCM Râmnicu Vâlcea – Unirea Slobozia 25-25
Cetate Deva – CSM Ploiești 41-20
Măgura Cisnădie – CSM Bistrița 25-23
În clasament, primele trei locuri sunt ocupate de formațiile: HC Dunărea Brăila – 18p, CSM București – 15p și Corona Brașov – 13p.