Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

1 octombrie 2020

Doar 8 din 89 de primării au transmis inventarul pe emisiile atmosferice


Până pe data de 17 februarie, la Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea doar opt primării din cele 89 din județ au transmis raportările în aplicația electronică Sistemul Integrat de Mediu (SIM). Cele opt primării sunt: Bunești, Vaideeni, Tetoiu, Berislăvești, Păușești-Măglași, Lăcusteni, Alunu și Roești. Recent, s-a discutat și cu reprezentanții Primăriei Băile Olănești care vor transmite datele în cel mai scurt timp.
„Totul ține de colaborarea instituțională; să fie și Vâlcea printre primele județe la acest capitol. Să se vadă că ne conformăm. Când este vorba de o strategie a deșeurilor, cu finanțare europeană, reprezentanții primăriilor vin la noi pentru date. Ori ce să le dăm când ei nu s-au înregistrat în acea bază de date? Ne-am mai deplasat pe la primării, s-au făcut instruiri pentru completarea chestionarelor, dar văd că nu prea se mișcă lucrurile”, a declarat, pentru ziarul nostru, Alin Voicescu, director APM Vâlcea.
Menționăm că Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea elaborează, anual, inventarul de emisii atmosferice la nivel local, conform OM 3299/2012. Ce pași trebuie urmați? Ei bine, trebuie ca primăriile să se autentifice în sistem în aplicația „SIM-PA F2” Inventare Locale de Emisii și să completeze chestionarele aferente activităților desfășurate în anul 2015; să se autentifice în sistem și să solicite (bifeze) ca necesară raportarea pentru aplicația menționată mai sus, să trimită o cerere de înregistrare în SIM, aplicația „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii”, în urmă căreia se primesc drepturi de acces (nume de utilizator și parolă), în cazul în care nu există.
Termenul de conformare în reprezintă data de 15 martie.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate