Dialog literar româno-canadian la Biblioteca „Astra” Sibiu


Recent, în citadela culturii din județul Sibiu s-a desfășurat o reuniune literară foarte intere­santă. Reprezentanții Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu au răspuns unei invitații de suflet transmisă de colegii de breaslă pentru lansarea unei cărți de proză care se bucură de mare trecere și în rândul iubitorilor de cultură din județul nostru. Este vorba despre volumul „Funia roșie” al autorului Ionuț Voicu membru al Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români, vicepreşedinte al Cenaclului literar „Mihai Eminescu” şi mem­bru în consiliul director al Asociaţiei Culturale „România”.
La evenimentul cultural pe care îl prezentăm a fost prezent și scriitorul Ioan Barbu (foto), directorul onorific al cotidianului „Curie­rul de Vâlcea”. Despre seniorul culturii vâlcene, presti­gioasa publicație sibiană „Tribuna” a titrat câteva cuvinte elogioase, cu care ne mândrim. „Reputatul publicist şi editor Ioan Barbu şi-a mărturisit surpriza de a fi descoperit prin lectura textului trimis din Canada un talentat prozator român”, se arată în revista sibiană.
La finalul întâlnirii culturale s-a desfășurat o prelungită sesiune de autografe pentru numeroşii participanţi. Aceștia au mărturisit că au constatat lectu­rând volumul „Funia roşie” că, și din Canada, medicul Leonard Ionuţ Voicu a dovedit că poartă cu el imaginea ţării sale, un nesecat izvor de inspiraţie.