Dezbatere interesantă la Biblioteca Județeană: „Să dăm o șansă pământului”


Marți, 4 iunie 2019, cu începere de la ora 17.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea se va desfășura o interesantă acțiune civică pe teme de ecologie. Este vorba despre dezbaterea intitulată „Să dăm o șansă pământului” , ajunsă la ediția jubiliară cu numărul zece, dedicată Zilei Mondiale a Mediului. Activitățile din programul propus de organizatori se vor desfășura în intervalul orar 17.00 – 18.00, acțiunea fiind deschisă cu prezentarea mai multor videoproiecții pe teme de ecologie. „Vor participa specialiști din domeniul apărării mediului înconjurător, elevi și cadre didactice de la Colegiul Național «Alexandru Lahovari», Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», Liceul Tehnologic Forestier, Școala Gimnazială «Take Ionescu», profesori de biologie și de geografie”, au transmis organizatorii acestei interesante acțiuni.
Gheorghe Iorgulan din cadrul Parcului Național Buila-Vânturarița va prezenta comunicarea „Poluarea aerului”. Ulterior, ing. Ilie Ceuca din cadrul Direcției Silvice Vâlcea va vorbi pe tema „Protejând pădurea – protejăm mediul înconjurător”. Va urma o comunicare intitulată „Biodiversitatea în Munții Căpățânii” prezentată de prof. dr. Gheorghe Ploaie. În final, participanții vor primi răspunsuri de la specialiștii prezenți la întrebările pe care suntem convinși că le va naște dezbaterea.
Moderatorul întâlnirii la care facem referire va fi prof. Gheorghe Pantelimon – președinte al Asociației Seniorilor și vicepreședinte al Forumului Cultural al Râmnicului.
La final se cuvine să amintim și instituțiile care, în calitate de organizatori și parteneri, au pus umărul la buna desfășurare a acestei ample acțiuni: Forumul Cultural al Râmnicului, Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și, evident, în calitate de gazdă, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.