Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 aprilie 2020

Deputatul Lovin, vizită de lucru la Măldărești alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu


Ieri, 11 septembrie, o comisie formată din mai mulți reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai autorităților locale a fost prezentă la groapa de gunoi (nefuncțională în prezent), amplasată în comuna Măldărești. Deputatul ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin, a mers alături de această comisie pentru a vedea, la fața locului, care ar trebui să fie pașii de urmat pentru stingerea în totalitate a incediului izbucnit în urmă cu trei săptămâni.
Deputatul Dumitru Lovin, Octavian Popa – comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, prefectul Florian Marin, Flavius Ardelean – consilierul ministrului Graţiela Gavrilescu şi un specialist în hidrotehnică şi foraje, de la ANAR, au fost prezenți la Măldăreşti, acolo unde au verificat proiectul de stingere a incediului.

Lovin: „Stingerea focului presupune acoperirea cu pământ a zonelor incendiate”

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin, și-a exprimat un punct de vedere cu privire la modul în care incendiul mocnit de la groapa de gunoi din Măldărești ar putea fi stins cât mai rapid cu putință.
„Activitățile de stingere a focului presupun acoperirea cu pământ a zonelor incendiate, coroborate cu lucrări specifice de eliminare a gazelor ce întrețin arderea. După cum probabil se ştie, depozitul de deșeuri de la Măldărești a fost administrat de o firmă privată şi a avut termen de sistare a activităţii data de 16 iulie. Începând cu data de 16 iulie 2017, depozitul a fost închis, dar administratorul acestuia nu a notificat Agenția pentru Protecția Mediului cu privire la încetarea activității. Ulterior, la acest depozit s-au produs mai multe incendii, care au generat fum persistent, care s-a împrăștiat pe o distanță de circa 20 de km., afectând populația din întreaga zonă”, a explicat deputatul Dumitru Lovin, care, la solicitarea foarte multor cetăţeni din zona Horezu, încearcă să contribuie la rezolvarea situaţiei.

Alte articole de la ALDE