Deputatul Ion Cristinel Marian, îngrijorat de escaladarea violențelor din Afganistan


• în memoria celor doi militari uciși, în această dimineață au avut loc ceremonii religioase
Parlamentarul vâlcean Ion Cristinel Marian s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului actelor de violență care se petrec în Afganistan. Nu mai departe de sâmbătă, în orașul Kandahar din această țară greu încercată de ororile războiului, doi militari români și-au pierdut viețile, iar un al treilea a fost rănit, în timp ce instruiau o brigadă de polițiști afgani. În memoria plutonierului Iulian Dumitrescu și a sergentului Adrian Vizireanu, la orele 08.00 ale dimineții, în toate unitățile militare din țară au fost organizate ceremonii militare și religioase.

Militarii români au fost împușcați de falși polițiști afgani

Duminică, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au confirmat ceea ce se bănuia încă de sâmbătă. Militarii români au fost împușcați de către o grupare teroristă ai cărei membri au purtat chiar uniformele poliției afgane. Militarul român care a supraviețuit schimbului de focuri cu teroriștii a fost transferat de urgență la un spital din Germania. „Militarii români îi instruiau, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar, pe poliţiştii afgani, când s-a deschis focul asupra lor de către persoane purtând uniforma forţelor de securitate afgane. Militarii români au acţionat conform procedurilor din teatrul de operaţii. Ei au ripostat cu foc, ucigându-i pe agresori şi au asigurat zona”, se arată într-un comunicat al MAPN.
Pe această temă, reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României, deputatul Ion Cristinel Marian, ne-a furnizat un punct de vedere. Până a reda punctul său de vedere, mai facem precizarea că deputatul vâlcean este în măsură să se pronunțe pe marginea acestui subiect, fiind chiar militar de carieră. Ion Cristinel Marian a absolvit Centrul de Instruire pentru Geniu EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea în anul 1990. ( A se vedea link-ul următor: http://curieruldevalcea.ro/festivitate-emotionanta-la-centrul-militar-panait-donici-absolventii-promotiei-1990-s-au-reintalnit-dupa-un-sfert-de-secol/ ).

România a pierdut 25 de militari în Afganistan. Peste 100 au fost răniți!

„Este regretabilă pierderea celor doi militari români în Afganistan. Pe această cale, vreau să transmit sincere condoleanțe familiilor celor plecați mult prea devreme dintre noi, chiar în timpul misiunii de instruire a polițiștilor afgani. De asemenea, îi doresc multă sănătate militarului rănit, care acum se află internat într-un spital din Germania. Din câte știți, începând din anul 2001, România a pierdut 25 de militari numai în Afganistan. Iar numărul celor răniți a trecut de 100. Sunt cifre destul de mari, care arată sacrificiile pe care țara noastră le face, alături de statele membre NATO, pentru menținerea păcii în cele mai ostile locuri din lume. Din păcate, evenimentele din ultimele săptămâni petrecute în Afganistan ne arată o înrăutățire a situației. Numărul atentatelor cu mașină capcană a sporit considerabil, ca de altfel și numărul morților și cel al răniților. Sper ca acțiunile de control suplimentar efectuate de forțele coaliției internaționale să reducă numărul evenimentelor tragice care au loc în Afganistan”, a declarat, pentru cotidianul nostru, deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian.