Declarații halucinante în CJ Vâlcea! „Îți trebuie curaj să declasifici un drum… în 15 ani!”


• cam atât durează o simplă formalitate în România
După cum vă informam și în edițiile anterioare, Consiliul Județean Vâlcea a avut, luni dimineață, pe masă un Proiect de hotărâre privind retransmiterea sectorului de drum DN 7D (Câineni km 0+000 – Limita Județul Argeș km 31+360), din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Județului Vâlcea, precum și încadrarea acestuia din categoria funcțională a drumurilor de interes național, în categoria funcțională a drumurilor de interes județean.
Din documentația oficială rezultă că: „Prin Hotărârea Guvernului nr. 485/2003 s-a aprobat transmiterea sectorului de drum DJ 703 H Limita Jud. Argeş – Poiana – Surdoiu – Perişani – Pripoare – Spânu – Titeşti – Boişoara – Grebleşti – Câineni (DN 7), în lungime de 31,36 km, din domeniul public al Judeţului Vâlcea şi din administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, în domeniul public al statului şi în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Naţională a Drumurilor din România”, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale, sub indicativul DN 7 D Câinenii Mari (DN 7) – Boişoara – Perişani – limită judeţ Argeş, km 0+000 – 31+360, în lungime 31,36 km.
Drumul DN 7 D Câinenii Mari – Boişoara – Perişani – limită judeţ Argeş asigură în fapt cea mai scurtă legătură între judeţul Argeş şi Sibiu şi este situat în centrul zonei denumite generic „Ţara Loviştei”, zonă străbătută de drumul naţional DN 7 Bucureşti – Titu – Găeşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Deva – Lipova – Arad (Varianta Nord) – Nădlac – Frontiera Ungaria. Acest drum se află la cota cea mai mică de traversare a munţilor Carpaţi, dintre toate drumurile din România, „drumul cel vechi al Loviştei”. Acest traseu face legătura între DN 7 şi DN 7 C Bascov – Curtea de Argeş – Mal Stâng Lacul Vidraru – Limită Judeţ Sibiu şi, totodată, preia o parte a traficului rutier de pe DN 7, drum ce se află la limita capacităţii portante. Din totalul de 31,36 km cât are drumul naţional DN 7 D, doar un tronson în lungime de 6 km este asfaltat, restul de 25,36 km este de pământ. În perioada 2004 – 2017, pe acest sector de drum naţional au fost executate numai lucrări de întreţinere şi reparaţii, respectiv balastare, de refacere a şanţurilor din pământ, decolmatare a podeţelor tubulare şi de completare cu indicatoare rutiere în locul celor degradate sau dispărute.
Încadrarea acestui sector de drum în categoria funcţională a drumurilor judeţene se justifică şi prin posibilitatea promovării proiectului de reabilitare şi modernizare a acestuia pe diferite programe finanţate de Uniunea Europeană, de la bugetul naţional sau de la bugetul local. Menţionăm că prin scrisoarea nr. 27361 din 14.06.2018, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a exprimat acordul cu privire la retransmiterea acestui sector de drum naţional din domaniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al judeţului Vâlcea. Propunerea privind aprobarea încadrării în categoria funcţională a drumurilor judeţene a acestui drum naţional este în conformitate cu prevederile din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, aprobată prin Legea nr. 82/1998, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică. Consiliul Judeţean Vâlcea va transmite Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea, în vederea întocmirii documentaţiilor pentru actualizarea anexelor nr. 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 782/2014 pentru modificarea anexelor la Hotărârea Guvernului nr. 540/2000 privind aprobarea încadrării în categorii funcţionale a drumurilor publice şi a drumurilor de utilitate privată deschise circulaţiei publice.”
Dacă vi se pare o formalitate birocratică, aflați că a fost nevoie de 15 ani pentru ca acest pas să se înfăptuiască și că „Îți trebuie curaj să declasifici un drum!”, după cum s-au auto-felicitat atât membrii Puterii, cât și ai Opoziției din CJ înainte de a vota în unanimitate acest proiect.

Ce băiat de aur…
Mutuligă, în AGA CET Govora după nici o lună de muncă!
Pesedistul Florin Mutuligă este, de luni dimineață, reprezentantul acționarului unic, Județul Vâlcea, în Adunarea Generala a Acționarilor la Societatea „CET Govora” S.A. Râmnicu Vâlcea. Saltul impresionant vine după nici o lună de muncă pe scaunul de consilier județean, pentru că acesta abia ce-a depus jurământul pe 31 octombrie 2018.

Joi,
Președintele Rădulescu promite „Surprize, surprize” într-o ședință festivă a CJ
Consiliul Județean nu putea rata sărbătorirea momentului Centenarului. Președintele Constantin Rădulescu a anunțat public, luni dimineață, în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie, că joi, 29 noiembrie 2018, de la ora 11.00, va avea loc o ședință festivă, nu solemnă, în sala mare de spectacole a legislativului, unde sunt invitați toți vâlcenii și a cărei agendă rămâne încă secretă, dar „cu multe surprize care o să vă placă”.

Decembrie plin de evenimente
Președintele CJ Vâlcea, pesedistul Constantin Rădulescu, a anunțat, în cadrul ședinței ordinare a CJ de la începutul săptămânii, că ne așteaptă o perioadă extrem de încărcată în ceea ce privește evenimentele culturale organizate de instituția pe care o conduce. Astfel, joi, ședința festivă a aleșilor va avea și numeroase momente artistice. Pe 8 decembrie, este programată a treia ediție a Festivalului Colindului Vâlcean, unde sunt invitate și așteptate, din nou, ansambluri și grupuri tradiționale din fiecare comună. Pe 20 decembrie, Rapsodia Vâlceană va susține un program special de Crăciun despre care Rădulescu spune că va deveni o tradiție pentru toți vâlcenii. Toate evenimentele anunțate de președintele Consiliului Județean Vâlcea sunt programate să se desfășoare în sala mare de spectacole a instituției, iar intrarea va fi liberă.