Declarație «trăznet» a președintelui PNL Vâlcea: „10-15% dintre primarii din Vâlcea își vor pierde mandatele până în 2020”


Prezent, vineri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul Filialei Vâlcea a Partidului Național Liberal, Cristian Buican, președintele formațiunii, a oferit o declarație neașteptată (deși, cu o mare tentă de adevăr, trebuie să recunoaștem). Concret, deputatul vâlcean a spus că, în opinia sa, 10-15% dintre primarii aleși în vara anului 2016, la nivelul județului nostru, își vor pierde mandatele înainte de expirarea acestora, mai exact la mijlocul anului 2020. În traducere, acest procent avansat de către Cristian Buican ar însemna aproximativ 10-12 edili, dacă ținem cont de faptul că, la nivelul județului nostru, funcționează 89 de administrații locale. Este adevărat și faptul că deja unele comune și-au pierdut primarii, așa cum ar fi Bujoreni, Vlădești sau Dăești.

Buican: „ANI îi va elimina din administrația publică locală pe unii primari”

„În opinia mea, 10-15% din primarii din județul Vâlcea își vor pierde mandatele până la expirarea acestora, în anul 2020. (…) Am studiat procesele aflate pe rol și am constatat că sunt foarte mulți primari din Vâlcea atacați de către Agenția Națională de Integritate pe speța de genul «ales local în funcție și membru în consiliul de administrație al școlilor». Deși am modificat această lege și astăzi aleșii locali pot face parte din consiliile de administrație ale școlilor, ea nu se aplică retroactiv. Agenția Națională de Integritate profită de acest aspect și, cu siguranță, îi va elimina din administrația publică locală pe acei primari care au fost, în același timp, și aleși locali și membri ai consiliilor de administrație”, au fost cuvintele deputatului Buican pe marginea acestui subiect.