Decizia ca echipa de handbal a CS Oltchim să fie declarată cea mai bună din judeţ este, în continuare, mult discutată


Nici după o săptămână trecută de la Gala Sportului Vâlcean, vocile care contestă decizia inspectorilor DJST de a numi echipa de handbal a CS Oltchim drept cea mai bună din judeţ, în anul 2013, nu s-au liniştit. Fără să dăm nume, corul protestatarilor, alcătuit din câteva persoane (sau cel puţin atâtea cunoaştem noi), reclamă faptul că este anormal ca o echipă care nu mai activează în nici o competiţie să primească un premiu atât de important, precum primul loc la secţiunea echipe. Fără să încercăm să oferim un verdict, celor nemulţumiţi le punem în faţă câteva opinii culese de la cei care, deşi nu au făcut parte din structura echipei de handbal vreodată, s-au declarat mulţumiţi de hotărârea inspectorilor Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea de a premia multipla campioană a României.

„Consider justă decizia organizatorilor şi cred că era normal ca echipa Oltchimului să fie premiată. Sunt de acord că ea nu mai activează acum în nici o întrecere, dar să nu uităm că, pe parcursul acestui an, a fost semifinalistă în Liga Campionilor, acolo unde alţii doar visează să ajungă şi a obţinut titlul de campioană naţională. Echipa asta putea şi o singură zi să activeze în anul 2013. Iar dacă în ziua respectivă obţinea o mare performanţă, nu văd de ce nu ar putea fi premiată. Când s-a retras din competiţii? Prin luna iulie! Deci, care ar fi motivele pentru care nu am premia-o?”, a concluzionat un susţinător al ideii de a premia Oltchimul.

„Acum, când Oltchimul nu mai există, mulţi ar vrea să îi ia locul, fie şi în aceste clasamente de final de an. Însă e greu. Echipa asta, la cât de multă imagine pozitivă a adus Vâlcii, ar trebui premiată an de an. Am văzut şi prin presă, am auzit şi opinii, cum că nu ar fi fost cazul ca echipa Oltchimului să fie pusă pe primul loc fiindcă s-a desfiinţat. Nu e adevărat! Oltchimul merita primul loc. Şi echipa de fotbal şi-a meritat locul al doilea, însă cu entitatea care s-a aflat pe locul al treilea nu pot fi de acord! Echipa de handbal susţinută de primărie şi cine mai e în spatele ei nu merita locul al treilea. Acolo trebuia să se afle echipa de junioare a Liceului Energetic, singura din judeţul nostru care a obţinut o medalie de aur la un sport de echipă. Şi Centrul Naţional de handbal feminin merita un loc mai bun, poate şi alte sporturi de echipă de la CS Chimia, nu doar handbalul şi tenisul”, ne-a declarat un alt nostalgic al Oltchimului.