De ziua localității Băile Olănești, CUPLURILE CU 50 DE ANI DE CĂSĂTORIE au fost premiate de edilul Vasilache


Pe data de 19 iulie 2021, au fost marcați 494 de ani de la prima atestare documentară a orașului Băile Olănești. Cu această ocazie, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate de care edilul Sorin Vasilache. De asemenea, a fost organizată și o întâlnire culturală dedicată aniversării. Au lipsit, de data aceasta, evenimentele muzicale, focul de artificii, totul ca urmare a prelungirii stării de alertă.
„Având convingerea că sentimentele de mândrie și bucurie, generate de privilegiul că suntem olăneșteni, vor fi trăite permanent cu maxima intensitate, urez tuturor locuitorilor orașului Băile Olănești multă sănătate, împliniri și spor în activitate!”, a declarat primarul Sorin Vasilache.
În context, este de amintit că, la 19 iulie 1527, printr-un hrisov semnat de domnitorul Țării Românești, Radu de la Afumați, se întărea stăpânirea asupra unor pământuri în Olănești și Iaroslăvești „jupânului Goran Spatar și fratelui sau Albul și unchilor săi Vlaicul și Danciul cu fii lor”.
Stațiunea Băile Olănești este una din puținele localități din țară ce întrunește în chip armonios doi factori naturali de cură: factorul climatic și topoclimatic local și factorul hidromineral constituit din apele minerale dătătoare de sănătate. Cele opt localități componente ale orașului (Livadia, Olănești, Cheia, Tisa, Gurguiata, Pietrișu, Comanca și Mosoroasa) încântă prin frumusețea peisajelor, unicitatea lăcașurilor de cult (Schitul Iezer, Pahomnie, Bradu, Biserica din lemn a lui Horea, Mânăstirea Comanca), dar și a rezervațiilor naturale (Parcul Național Buila Vânturarița, Lacul Frumos – Mosoroasa).