DOUĂ EXPOZIȚII vor fi inaugurate în centrul Râmnicului


Vineri 3 noiembrie 2023, cu începere de la ora 17.00, în Galeriile Cozia Pasaj, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, vă invită la vernisajul unui nou proiect curatorial de artă contemporană intitulat „Incognito” și inițiat de criticul de artă Gabriela Popescu.
Expoziția se dorește a fi o provocare lansată de curatoare, la debutul său în domeniu, artiștilor participanți, o invitație la reinventare, la schimbare de sine, de stil sau de tehnică, o sondare a misterelor interioare și exterioare ce configurează și reconfigurează, ca un puzzle cu un număr nelimitat de combinații posibile, identitatea fiecărui om. Acestei invitații i-au răspuns cu entuziasm un număr de 30 artiști, membrii activi sau în devenire ai Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, precum și câțiva invitați.
La aceeași dată, în Galeria Artex, cu începere de la ora 18.00, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România va inaugura, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, expoziția personală a artistei Angela Tomaselli, organizată cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 ani.
Membră a Filialei de Pictură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România, pictorița Angela Tomaselli este nu numai o artistă împlinită, ce nu mai necesită prezentare pentru publicul cunoscătorilor de artă, ci este și o prietenă apropiată a comunității artistice vâlcene. Ea este organizatoare a mai multor ediții ale Taberei de Pictură de la Brezoi, întotdeauna finalizate cu expoziții de înaltă ținută în spațiile expoziționale ale filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici.