Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 octombrie 2020

De Ziua Internațională a Cărții Scriitorul Nicolae Radu lansează oficial un „Abecedar pentru avansați”


• cunoscutul prozator ne dăruiește bucuria întâlnirii  cu o carte care îți redă pofta de a trăi în adevăr și frumos
În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor, concomitent cu Ziua Bibliotecarului, instituită printr-o Hotărâre a Guvernului din 2005. Printre manifestările care cinstesc aceste evenimente astăzi, începând cu ora 17.00, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” și Editura „Antim Ivireanul” organizează, în Sala de conferințe a Bibiotecii, o întâlnire a iubitorilor cuvântului scris cu unul dintre scriitorii români contemporani importanți, dr. Nicolae Radu, originar din Cremenarii Vâlcei („fiul Galicei”, cum i se mai spune), de peste două decenii cu reședința în Bourg-en-Bresse, oraș din estul Franței, în prefectura departamentului Ain.
Nicolae Radu a publicat versuri, nuvele, memorii, romane. Acum vine în fața cititorilor cu un volum de proză eseistică, sugestiv intitulat  „Abecedar pentru avansați”, în paginile căruia prezintă, cum  însăși autorul scrie în Argument,  „concepte relativ noi și altele mai vechi, al căror sens iniţial a fost completat sau  chiar modificat.” Autorul, cu o bogată experiență de viață și de medic primar, „și-a asumat rolul de dascăl pentru discipoli cu prezenţă facultativă și virtuală.”
Cartea, proaspăt ieșită de sub tipar, sub sigla editurii „Antim Ivireanul” – ilustrată de Cristina Stan – va fi lansată oficial într-un show inedit cu participarea unor invitați de onoare ai autorului: poeta Claudia Voiculescu (București), dramaturgul, poetul și eseistul Doru Moțoc, prof. dr. Ion Predescu, critic literar, prof. Adrian Zamfir, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” (pian) și cunoscutul solist de romanțe ing. Gheorghe Cărbunescu. Ca moderator, îmi permit să-i anunț de pe acum pe participanți că urmează discuții cu fanii autorului și o sesiune de autografe, cu posibilitatea achiziționării „Abecedarului”, dar și a altor cărți ale sale.
„Abecedar pentru avansați” este rodul observării și interpretării unor stări și dispoziții mentale și emoționale, al (re)găsirii de sine. Nicolae Radu ne dăruiește bucuria întâlnirii  cu o carte care, după ce o citești, îți redă pofta de a trăi în adevăr și frumos. Este tocmai ceea ce îi trebuie, astăzi, românului, care orbecăie într-o țară îmbâcsită de conflicte, trădări și corupție, fenomen generalizat, chiar instituționalizat, lucru foarte grav. Înainte de a fi un viciu, ea  a devenit deja o mentalitate, escaladând până la cele mai înalte vârfuri al societății.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Abecedar