De vineri, fotbalul vâlcean va avea un nou președinte


„Sportul rege” din județul nostru, unul despre care știm prea bine câte orgolii adună sezon de sezon și chiar meci de meci, va da din nou în clocot. Peste 90 de delegați din tot județul sunt așteptați vineri, 24 mai, cu începere de la ora 17.30.
Trei candidați și-au anunțat intrarea în această luptă pentru conducerea asociației județene de fotbal. Este vorba despre Daniel Demetrescu (actualul secretar executiv), Adrian Comănescu (arbitru de fotbal) și Dan Săraru (fostul primar al comunei Șirineasa și om de fotbal). Pentru funcția de vicepreședinte al forului județean de fotbal s-au anunțat două candidaturi: Grigore Tomoioagă (actual vicepreședinte) și Lucian Munteanu (fost președinte la CSM Râmnicu Vâlcea). În context, mai este de amintit faptul că actualul președinte, Constantin Pintilie, a anunțat de mult timp că nu va candida pentru un nou mandat.
Scrutinul se anunță unul foarte interesant prin prisma faptului că, înainte de desfășurarea alegerilor (deși pe la colțuri se vorbește mult) este aproape imposibil de anticipat cine va câștiga. Mulți cunoscători ai fotbalului vâlcean și ai numărului teoretic de susținători pe care îi are fiecare candidat sunt de părere că doi dintre aceștia se vor lupta pentru funcția de președinte în turul al doilea. Totuși, deși unii îl văd eliminat ușor pe unul dintre cei trei, alții sunt de părere că acel om este genul de persoană care tace și face, nefiind exclus să realizeze o surpriză de proporții. Din câte observați, noi nu am dat nume în privința favoriților sau celor despre care se spune că ar avea șanse mai mici. Nici nu ne hazardăm în vreun pronostic, dar credem că, așa cum s-a întâmplat și în 2015, la precedentul scrutin, va ieși un spectacol de zile mari și de această dată. Și mai credem ceva: mai repede de trei ore (dacă nu chiar patru) de la momentul în care va demara procedura alegerilor nu se va cunoaște câștigătorul! La câtă înverșunare este…