De ani buni se vorbește, dar nu se face ceva… 51 de școli/grădinițe, dar și „Roaită” și „Lahovari”, fără avize de funcționare


51 de unități școlare nu dețin, în anul acesta școlar, aviz de funcționare, iar alte 39 sunt în curs de a obține autorizațiile de funcționare. Din cele 452 de școli, licee și grădinițe, 362 au avize de funcționare. Potrivit declarației șefei învățământului vâlcean, Andra Bică, nu au avize de funcționare, în acest moment: Școala Gimnazială Boișoara, Școala Gimnazială din satul Gura Văii ă Bujoreni, Școala Gimnazială Scundu, Școala Gimnazială Măldărești, Școala Gimnazială Cârstănești – Oteșani, Liceul Teoretic Lădești, Grădinița cu Program Normal Berbești, Grădinița cu Program Normal Laloșu etc. În situația acestora din urmă se află și două colegii renumite din Râmnicu Vâlcea: CN „Alexandru Lahovari” și CN „Mircea cel Bătrân”, motivul reprezentându-l realizarea unor lucrări. Totuși, cele două colegii așteaptă avizele de funcționare. Școlile și unitățile preșcolare nu dispun, nici anul acesta, de autorizații de funcționare ca urmare a lipsei apei curente și a canalizării. Din păcate, situația este veche și se pare că nici autoritățile locale, nici directorii unităților școlare nu au luat vreo măsură. Autoritățile au asigurat combustibilul pentru încălzirea pe timpul iernii, dar menționăm că, în secolul XXI, mai există 129 de unități ce asigură încălzirea cu sobe pe lemne.

 

Unități cu „șantiere”, mobilier vechi sau fără săli de sport

 

Mai așteaptă avizele de funcționare și unitățile de învățământ: Liceul „Preda Buzescu” – Berbești (se lucrează la campusul școlar), Școala Gimnazială Slătioara (urmează să se facă recepția grădiniței din curtea școlii). Și la capitolul mobilier, sunt ceva probleme. „În mare parte, s-a achiziționat mobilier nou sau cel vechi a fost recondiționat. Trebuie să recunosc, însă, că sunt și probleme. La Școala Gimnazială Șușani, de exemplu, nu sunt pregătite laboratoarele, iar Școala Gimnazială Măldărești nu dispune de spații pentru depozitarea materialelor didactice”, a precizat Andra Bică, inspector școlar general.

Nici cu sălile de sport nu stăm mai bine și asta chiar la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Grupul Școlar „Antim Ivireanul” și Liceul Economic nu au săli de sport. De asemenea, mai trebuie rezolvată și problema transportului alimentelor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” la Școala Waldorf, neexistând un microbuz școlar.

Posting....