„Dacă noi scoatem morții din liste, ce mai face Evidența Populației?”


• se întreabă Ion Nicolae, alesul local din Câineni, privitor la modificările aduse legii alegerilor

Premierul a modificat legea alegerilor, iar, printr-o ordonanță, se specifică clar că primarii sunt responsabili pentru a scoate morții de pe liste. Contactat, primarul Ion Nicolae din Câineni s-a arătat nemulțumit de decizia premierului Ponta, iar de aici până la simpla întrebare „Atunci, care mai e rolul Evidenței Populație?” n-a mai fost mult. „Dacă primarii sunt responsabili de morții care apar în liste, atunci Evidența Populației ce rol mai are? Nu mă mai miră nimic…Avem serviciu de evidență a populației și-n primărie, centralizăm datele, dar să preluăm și responsabilitatea aceasta e prea de tot…”, a declarat, pentru ziarul nostru, liberalul Ion Nicolae.

La Primăria Câineni sunt 11 angajați cu tot cu femeie de serviciu, paznic și bibliotecar, iar unii salariați au și câte două, trei atribuții în plus față de domeniul lor de specializare.

„Stați liniștiți! Informația tot de la noi vine”

• susține șeful Evidenței Populației, comisar Ilie Ciontu

În replică, comisar șef Serviciul Județean de Evidență a Populației, Ilie Ciontu, a precizat că greul cade tot pe angajații instituției pe care o conduce: „Primarii s-au învățat așa…să facem noi tot. În cazul acesta, legiuitorul hotărăște. Se spune, într-adevăr, că primarii sunt responsabili să scoată persoanele decedate de pe liste, dar informația vine tot de la noi. Ei își asumă lucrurile, respectiv trebuie să verifice listele, să le studieze. Munca în teren o fac tot oamenii noștri”.