„Cum să funcționeze un județ cu 0 lei la rectificare?”


• se întreabă vicepreședintele CJ Vâlcea, Adrian Bușu.

Juristul Adrian Bușu este confuz în ceea ce privește declarațiile premierului Cioloș legate de situația economică a țării și se întreabă, atât din calitatea de „vice” a CJ Vâlcea, cât și din cea de membru ALDE, unde-i adevărul.

Cioloș, într-un raport, susține că situația economiei este în creștere, iar de la această declarație te gândești că totu-i roz. Numai că pe Ordonanța 28 au fost stopate lucrările, iar din 25 decembrie vor intra în conservare. Explicațiile privind lipsa ghidurilor de finanțare pe proiectele europene continuă. CJ face eforturi pentru a duce la final proiectele. Nu e normal cu un Guvern tehnocrat să avem 0 lei la rectificare. În 26 de ani, Vâlcea nu s-a întâlnit cu o astfel de situație: 0 lei la rectificare. Cum să funcționeze un județ cu 0 lei? Cum să dăm spre echilibrare celor 89 de localități 0 lei?”, se întreabă Bușu.

La ultima rectificare bugetară, Vâlcea nu a văzut un leu, iar în joc sunt o serie de proiecte ce trebuie duse la bun sfârșit. În plus, nici de ghidurile de finanțare a proiectelor europene nu se mai aude nimic.