Cum circulăm corect?! Campanie educativ – preventivă destinată elevilor de clasa I din municipiul Rm. Vâlcea


politia_circulatiei_eleviServiciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea desfăşoară în această perioadă o campanie de prevenire a victimizării elevilor în accidente rutiere, acţiune ce are ca grup ţintă elevii claselor I din toate şcolile municipiului Râmnicu Vâlcea.

Campania „Să învăţăm să circulăm corect” se desfăşoară ca urmare a faptului că, în cursul anului 2011, elevii cu vârste cuprinse între 6 -10 ani au fost implicaţi în 34 de accidente rutiere, iar în 50% dintre acestea, cauza principală de produ­cere o reprezintă traversarea neregu­la­mentară a pietonilor. În cadrul activităţilor desfăşurate, se urmăreşte conştientizarea elevilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când circulă pe drumul public, mai ales când traversează strada fără să se asigure.

Astfel, elevilor le-au fost prezentate filme educative cu privire la siguranţa circulaţiei pietonilor pe drumurile publice, iar în cadrul discuţiilor interactive le-au fost prezentate regulile de circulaţie.

Pe parcursul campaniei s-au desfăşurat întâlniri cu elevii de clasa I de la următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala cu cls. I-VIII „Take Ionescu”, Şcoala cu cls. I-VIII, „ I. Gh. Duca”, Şcoala cu cls. I-VIII nr. 4, Şcoala cu cls. I-VIII nr. 5, Şcoala cu cls. I-VIII „Anton Pan”, Şcoala cu cls. I-VIII nr. 10, Şcoala cu cls. I-VIII nr. 13, Grupul Şcolar Sanitar ,,Antim Ivireanul”, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Liceul de Artă, Şcoala Waldorf, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, toate din municipiul Rm. Vâlcea, dar şi la Şcoala cu cls. I-VIII din comuna vâlceană Pietrari. La fiecare întâlnire au participat grupe de cel mult 40 de elevi, astfel încât aceştia să fie receptivi la informaţiile transmise.

În prima etapă, campania a fost doar una teoretică şi s-a adresat numai elevilor cla­selor I, aproximativ 1.000 la nivelul întregului municipiu, obiectivul acesteia constituindu-l diminuarea riscului de implicare, respectiv victimizare a copiilor în accidente rutiere.

Material realizat cu sprijinul Serviciului Rutier Vâlcea