„Cultura vâlceană este tratată cu dispreț”


• susține șeful Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Alin Pavelescu
Declarația șefului Culturii vâlcene vine în baza unui context important ce se referă la ultima ședință a Consiliului Județean Vâlcea, când aprobarea unui nou sediu pentru instituția pe care o reprezintă n-a primit numărul necesar de voturi. Astfel, încă o dată, reprezentanții tradițiilor vâlcene se văd nevoiți să stea în stand-by… Sau să caute cu disperare o soluție pentru că-n luna martie sunt nevoiți să plece din actualul spațiu unde activează, sediul Liceului Tehnologic Oltchim. Ce spune directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Alin Pavelescu, despre ce s-a petrecut în ultima ședință a Consiliului Județean Vâlcea?
„Nici acum nu s-a reușit obținerea aprobării consilierilor județeni pentru un nou sediu. Există spațiu, dotat, modern, dar nu se vrea. Spre surprinderea mea, nu văd logica. Pe 1 martie, instituția pe care o conduc sărbătorește 50 de ani de existență. Cultura vâlceană este tratată cu dispreț. Mulțumesc, totuși, celor ce ne-au dat votul”, a declarat Alin Pavelescu.
Dacă nu se va remedia situația și vor ajunge să evacueze spațiul din cadrul Liceului Tehnologic Oltchim, fără a avea alternativă pentru desfășurarea activităților specifice, 40 de angajați ai CJCPCT Vâlcea vor ieși în stradă, aceștia urmând să se adune în fața Consiliului Județean.