Cu toate problemele din ultimii ani, Tot Oltchim rămâne locomotiva economiei județului


• o statistică publicată în presa centrală reconfirmă statutul combinatului chimic recent privatizat
Cele mai multe firme care au avut, în 2018, cele mai mari afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini. Doar în opt judeţe firmele cu cele mai prospere afaceri au capital majoritar românesc, arată o analiză realizată de Economica pe baza datelor pe care le-a primit Economica.net de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Printre aceste județe se numără și Vâlcea:
„Majoritatea firmelor care au cele mai prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini: 34 de societăţi din 42 (luând în calcul şi Capitala), reiese dintr-o analiză făcută de Economica pe baza datelor pe care ONRC le-a comunicat.
Cele opt judeţe în care românii fac cei mai mulţi bani sunt: Bacău – Dedeman, Harghita – Romaqua Group, Sibiu – Romgaz, Vâlcea – Oltchim, Mehedinţi – Combinatul de Celuloză şi Hârtie SA, Complexul Energetic Oltenia – Gorj, Vrancea – Vrancart, unul dintre cei mai mari producători de hârtie igienică, carton ondulat şi ambalaje din carton din România, Plantagro Com SRL, liderul afacerilor din Vaslui, rezultă din datele comunicate pentru site-ul Economica.net de ONRC.
În nouă judeţe, firmele care au cele mai bănoase afaceri activează în industria auto: Daimler, lider în Alba, Takata – în Arad, Dacia, lider în Argeş, Leoni – lider în Bistriţa Năsăud, Autoliv, în Braşov, Bordnetze – lider în Caraş Severin, Ford – în Dolj, Sews – lider în Hunedoara, Delphi, la Iaşi, TRW Airbag Systems – în Neamţ, potrivit analizei Economica. La acestea se adaugă şi retailerul de piese auto Autonet Import SRL care conduce economia judeţului Satu Mare”, conform datelor obţinute de Economica de la ONRC. Toate aceste afaceri sunt controlate de investitori străini.
Site-ul Economica.net menționază că Oltchim, cel mai mare combinat chimic din România intrat în posesia lui Ștefan Vuza, are cele mai mari afaceri din judeţul Vâlcea în 2018 şi în 2017, arată datele comunicate de ONRC. Colosul a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 1,14 miliarde de lei, cu peste 18% mai mult decât în 2017. Oltchim a avut profit net de 28,41 de milioane de lei în 2018, cu peste 40% mai mic decât în 2017. Combinatul chimic Oltchim a avut, în medie, peste 1.800 de salariaţi în 2018, în scădere cu circa 130 de persoane faţă de nivelul anului 2017.

Posting....