Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

31 octombrie 2020

CSM nu se dezminte: trei meciuri, trei remize


• chiar dacă este neînvinsă în noua ediție a ligii secunde de fotbal, gruparea din Parcul Zăvoi se află foarte aproape de zona retrogradabilă a clasamentului

Sâmbătă dimineața, fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut un joc important în proaspăt inauguratul campionat al ligii secunde de fotbal cu o singură serie. Cu prilejul etapei a treia, jucătorii pregătiți de antrenorul Jerry Gane s-au deplasat pe terenul ilfovenilor de la CS Balotești. Așa cum anticipam înaintea partidei, formația de la nordul Bucureștiului este una dintre trupele incomode ale acestei ediții competiționale, o formație care poate pune probleme, pe teren propriu, oricărui adversar.

Gane ceruse băieților săi toate punctele. Geantă le-a dat-o în plasă

Deși porniseră extrem de hotărâți la drumul spre Balotești, municipalii din Parcul Zăvoi au avut mult de tras pe teren în fața aprigilor ifloveni. Tehnicianul grupării noastre le solicitase fotbaliștilor săi să dea totul pe teren pentru a bifa primul succes din acest sezon. Un succes care se lăsa așteptat după ce, în primele două runde, CSM remizase pe terenul arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă Arad (scor 2-2), iar apoi încheiase la egalitate și meciul de pe teren propriu contra timișorenilor de la ASU Politehnica (scor 0-0). În atare condiții, vâlcenii au început foarte bine partida de sâmbătă, iar unul dintre cei mai tineri și talentați atacanți ai grupării din Parcul Zăvoi a punctat chiar în minutul 5. Bogdan Geantă s-a demarcat foarte bine în careul mare advers și a fost găsit cu un balon util de către colegii săi, atacantul vâlcean trimițând balonul, de la mică distanță, fără ezitare în plasa porții adverse. În preajma minutului 10, Vâlcea reușea dubla prin Cătălin Pârvulescu, care a reluat spectaculos balonul, cu capul, în poarta ilfovenilor. Din păcate pentru „viperele albastre”, golul lui Pârvulescu a fost anulat pe motiv de off-side.
După aceste momente de ezitare, în care clacaseră de două ori, ilfovenii și-au arătat în câteva rânduri capacitatea ofensivă. Bîtfoi și Herea putea restabili egalitatea, dar oamenii din gol de la CS Balotești s-au jucat cu ocaziile și au risipit șansele avute. Un rol foarte important în menținerea avantajului minim l-a avut și portarul râmni­cenilor. Pe parcursul primei reprize, Muțiu a avut câteva intervenții foarte bune, apreciate de către colegii săi și antrenorul Jerry Gane.

Balotești a echilibrat meciul în repriza secundă. Bâtfoi a marcat golul egalizator

Timpul petrecut la cabine de jucătorii celor două echipe s-a dovedit un sfetnic mai bun pentru gazdele de la CS Balotești. Ilfovenii au revenit mai motivați de la vestiare și, sub ochii puținilor spectatori care au venit să îi urmărească, s-au apropiat tot mai periculos de buturile râmnicenilor. Aceiași Herea și Bîtfoi au pus în pericol poarta lui Muțiu. Cum golul plutea în aer, în preajma minutului 60, inevitabilul s-a produs. În urma unei faze de atac foarte bine construită, Bîtoi a pus capul și a trimis balonul foarte puternic, mingea trecând glonț pe lângă portarul Muțiu, care nu a mai avut posibilitatea de a interveni de această dată.
Șocul primirii golului nu a fost prea tare acuzat de către jucătorii noștri, municipalii lui Gane ieșind curajos la joc. Partida s-a purtat pe contre în ultima parte, ambele grupări făcând risipă de efort pe o vreme caniculară. Și Vâlcea și Baloteștiul și-au trecut în cont câteva ocazii importante de a marca, însă cea mai periculoasă fază s-a petrecut la poarta gazdelor. CS Municipal se putea întoarce cu toate cele trei puncte de la Balotești, însă sorții nu au fost de partea noastră. În minutele de prelungiri, juniorul Radu Georgescu a expediat un șut bombă din afara careului advers. Mingea trecut printre toți jucătorii și putea intra în plasa porții adverse dacă neșansa nu făcea ca aceasta să întâlnească tocmai bara transversală a porții ilfovenilor.
Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, rezultatul fiind unul care, după aspectul jocului, ar trebui să mulțumească ambele formații. CSM Râmnicu Vâlcea și CS Balotești au arătat pe teren că și-au dorit toate punctele și că nu au făcut economie de efort pentru atingerea acestui obiectiv. Punctul câștigat sâmbătă le ajută însă mai mult pe gazdele de la Balotești, care se mențin la mijlocul clasamentului, pe locul unsprezece. De partea cealaltă, echipa noastră, deși este neînvinsă în acest sezon al ligii secunde de fotbal, ocupă abia poziția a paisprezecea, cu trei puncte acumulate. De altfel, doar golaverajul face ca CSM să se afle cu două poziții mai sus (însă la egalitate de puncte!) cu prima echipă aflată sub linia retrogradării, Foresta Suceava.

Urmează un alt joc cu o echipă de lângă București

Runda următoare, cea cu numărul patru din actuala stagiune, CS Municipal Râmnicu Vâlcea se va duela din nou cu o echipă din județul Ilfov. De această dată, partida va avea loc pe stadionul din Parcul Zăvoi, iar adversara elevilor pregătiți de antrenorul Jerry Gane va fi ACS Berceni.

Rezultatele etapei a III-a

Olimpia Satu Mare – FC Brașov 1-1
CS Balotești – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1
Juventus București – Șoimii Pâncota 18-0
CS Afumați – FC Academica Clinceni 3-2
UTA Bătrâna Doamnă Arad – Dacia Brăila 3-0
Unirea Tărlungeni – Metalul Reșița 2-0
ACS Berceni – Chindia Târgoviște 0-1
Sepsi Sfântu Gheorghe – Luceafărul Oradea 1-0
Dunărea Călărași – CS Mioveni 0-0
ASU Poli Timișoara – Foresta Suceava 2-3

Clasamentul Ligii a II-a după primele trei runde: Chindia Târgoviște – 9p; UTA Bătrâna Doamnă Arad – 7p; FC Brașov – 7p; Juventus București – 6p; CS Afumați – 6p; Sepsi Sfântu Gheorghe – 6p; Dacia Unirea Brăila – 6p; Unirea Tărlungeni – 6p; Olimpia Satu Mare – 4p; Dunărea Călărași – 4p; CS Balotești – 4p; CS Mioveni – 4p; FC Academica Clinceni – 3p; CSM Râmnicu Vâlcea – 3p; Luceafărul Oradea – 3p; Foresta Suceava – 3p; ASU Poli Timișoara – 1p; ACS Berceni – 0p; Metalul Reșița – 0p și Șoimii Pâncota – 0p.
*primele două poziții asigură promovarea directă în Liga I
**ultimele cinci poziții retrogradează în Liga a III-a

Alte articole de la Fotbal